četvrtak, 27. lipnja 2019.

IZLOŽBA | Doris Sapunar Bengtsson: "Uhvaćen duhom univerzuma"


U srijedu, 3. srpnja 2019. u 21:00 sat u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" Doris Sapunar Bengtsson, umjetnice čiji je elementarni oblik likovnog izražavanja kiparstvo, no ovom izložbom predstavit će se temeljnom likovnom disciplinom - crtežom.





Dorisini crteži su prožeti vitalnošću i životom, piše u predgovoru izložbe kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Posebno su interesantni procesi metamorfoze, odnosno preobrazbe jednog oblika u drugi - papirnati brodić postaje ptica raširenih krila, iz krošnje stabla masline nastaje lastavica... Doris majstorski koristi olovku - taj fragilni alat - kako bi stvorila trodimenzionalne skulpturalne kompozicije...





Dorisini crteži u sebi sadržavaju neslućene interpretativne i problemske potencijale. Oni su umjetnost koja nas ponovno sjedinjuje s ljepotom koja se ne temelji na tjeskobi, već na istinskom istraživanju.
 
Izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" u atriju Muzeja grada Trogira moći će se razgledati do 17. srpnja 2019. svaki dan ujutro od 10:00 do 13:00 te poslijepodne od 18:00 do 21:00.





Dijeljenjem ove vijesti na društvenim mrežama,
pozovite prijatelje da posjete izložbu

Nema komentara:

Objavi komentar