RadioniceSvakog mjeseca u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira održavaju se pedagoške radionice različite tematike u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu. Radionice osmišljava i realizira muzejska pedagoginja Goranka Tomaš. Po najavi određene radionice na internetskoj stranici i društvenim mrežama Muzeja grada Trogira, zaprimaju se prijave za sudjelovanje na telefonski broj 021 881 406 (birati 6) ili e-adresu gogtomas@gmail.com. Cijene radionica kreću se od 20,00 do 40,00 kuna, što uključuje osigurani materijal za rad i posjet Muzeju grada Trogira.
Osim radionica koje se odvijaju po najavi, tijekom cijele godine vrtići, škole ili zainteresirane grupe mogu dogovoriti održavanje sljedećeih radionica:


RADIONICE POVEZANE S MUZEJSKIM PREDMETIMA:


PIŠEM PISMO
Proučavanje različitih vrsti pisama koja se čuvaju u muzeju. Sudionici otkrivaju kako su se još u nedavnoj prošlosti pisala pisma te neka uvriježena pravila koja su se tom prigodom poštivala. Polaznici radionice imaju priliku napisati vlastito pismo te ga poslati željenoj osobi.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
5. - 8. razred OŠ
1. - 4. razred SŠ
Trajanje radionice: cca 60 min
Broj sudionika: do 25 (rad u grupi)


KARTOLINA
Proučavanje različitih vrsti razglednica koje se čuvaju u Muzeju grada Trogira. Sudionici otkrivaju kako su se još u nedavnoj prošlosti pisale razglednice te neka uvriježena pravila koja su se tom prigodom poštivala. Polaznici imaju priliku izraditi svoju razglednicu te ju poslati željenoj osobi.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
3. - 8. razred OŠ
1. - 4. razred SŠ
Trajanje radionice: cca 60 min
Broj sudionika: do 25 (rad u grupi)PUTTO
 U Muzeju grada Trogira smješten je kip putta s grbom trogirske obitelji Cippico. Ovaj dječak svojom razigranošću i optimizmom predstavlja pravi duh renesanse - onaj u kojem slavimo život i čovjeka.  Polaznici ove radionice imaju priliku izrađivati putta tehnikom kolaža koristeći različite vrste i oblike papira - prema vlastitom nahođenju i mašti.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
sve dobne skupine
Trajanje radionice: cca 60 minPIVAC U MUZEJU!

Pulene su krasile pramce jedrenjaka; jedna takva, ona u obliku pijetla čuva se u trogirskom muzeju. Kako je stigla u muzej, koji je jedrenjak krasila saznati će polaznici ove radionice te će tom prigodom imati priliku izraditi mapu s različitim zadacima upravo na temu trogirskog pivca!

Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
1. - 5. razred OŠ
Trajanje radionice: cca 60 min


RADIONICE POVEZANE S GODIŠNJIM CIKLUSOM:

 KRINKA 

 Povodom najluđeg doba u godini ili vremena od maškara polaznici ove radionice imaju priliku izraditi svoju vlasitu krinku koja se tijekom stoljeća koristila u različitim prigodama.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
školski uzrast
Trajanje radionice: cca 60 min
Broj sudionika: do 20 (rad u grupi)


USKRŠNJI ZEKO
Vrijeme od Uskrsa je prilika da polaznici radionice izrade lik uskršnjeg zeke i ponesu ga kućama kako bi im uveseljavao vlastiti dom i ukućane.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
sve dobne skupine
Trajanje radionice: cca 60 min
Broj sudionika: do 25 (rad u grupi)DJECA
Bez djece nema života, nema budućnosti, a ni sadašnjosti. Polaznici ove radionice imaju priliku izraditi poklon za neko dijete. Na ovaj način obilježava se Međunarodni dan djeteta u mjesecu studenom.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
sve dobne skupine
Trajanje radionice: cca 60 min
Broj sudionika: do 20 (rad u grupi)BOŽIĆNA ČESTITKA
U nedavnoj prošlosti ljudi su slali papirnate čestitke, nažalost to vrijeme je iščezlo...  Radionicom Božićna čestitka nove, suvremene generacije mogu osjetiti ljepotu i draž izrade i slanja božićne čestitke koja je njihovih ruku djelo.
Cijena: 15,00 kn
Ciljana skupina:
sve dobne skupine
Trajanje radionice: cca 60 min
Broj sudionika: do 25 (rad u grupi)
Osim u Edukativnoj zoni radionice se, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, turističkim zajednicama, udrugama, Gradom Trogirom i okolnim općinama, održavaju u dječjim vrtićima, školama, na otvorenim prostorima u povijesnoj jezgri, pa čak i na plažama. Suradnja ove vrste može se također dogovoriti pozivom na 021 881 406 (birati 6) ili slanjem poruke na e-adresu gogtomas@gmail.com.


 Dječji radovi nastali na radionicama izlažu se na godišnjoj izložbi pedagoške djelatnosti Muzeja grada Trogira koja se održava u povodu Međunarodnog dana djeteta svake godine u studenom. Osim navedene izložbe, izložba dječjih radova održava se i u svibnju, kao završnica ciklusa tematskih radionica ostvarenih u okviru Edukativne muzejske akcije Hrvatskog muzejskog društva u povodu Međunarodnog dana muzeja. Pojedine radionice također su kao finale ostvarile zanimljive izložbe, primjerice Ples cvjetnih latica, Etno đirada u malom, Od kale do vrat, Lito na tiramolu, Okruški tiramol....
Osim radionica, tijekom cijele godine moguć je posjet Muzeju grada Trogira uz organizirano stručno vodstvo stalnim postavom. Uz kupljenu ulaznicu po cijeni od 15,00 kuna, stručno vodstvo na hrvatskom jeziku naplaćuje se dodatnih 100,00 kuna, a na engleskom jeziku 200,00 kuna. Cijena ulaznice za učenike trogirskih škola i škola nekadašnje trogirske općine iznosi 10,00 kuna, a stručno vodstvo je besplatno. Polaznicima DV Trogir i dječjih vrtića nekadašnje trogirske općine ulaz u Muzej je besplatan. 

Nema komentara:

Objavi komentar