četvrtak, 5. srpnja 2018.

Alisa Teletović izlaže u Trogiru | "Poljupci brda" i "Putnik vremena" u atriju Muzeja grada od 10. srpnja




Suvremena umjetnica Alisa Teletović, koja plijeni pažnju svjetske javnosti ekspresivno figurativnim slikarskim osobnim izrazom, uskoro će plijeniti pažnju trogirske javnosti i gostiju trodnevnom izložbom u atriju Muzeja grada Trogira. Naime, umjetnica će u Trogiru predstaviti izbor recentnih radova iz dva ciklusa - "Poljupci brda” i “Putnik vremena". Otvaranje ove izložbe, koja se odvija u okviru 48. Trogirskog kulturnog ljeta, održat će se u utorak, 10. srpnja 2018. u 21:00 sat.








Alisa Teletović, jedna od poznatijih suvremenih umjetnica  u BiH, plijeni pažnju svjetske javnosti ekspresivno figurativnim slikarskim osobnim izrazom; izlaže javnosti emocije i duboka životna promišljanja  u  bojama.

Povratkom kući u Bosnu i Hercegovinu iz Australije nakon 17 godina izbivanja, odlučuje spojiti dva kontineta hrabro objedinjujući dvije kulture. Priča koju Alisa poručuje svojim crtežima obogaćena je pustinjskim širokim pejzažima Australije s vizijama duše, otvorenosti i pomirenja koja su oslikana brdima, koja se - ljube. 
Ekspresivna simbolika kolorističkih kolizija upućuje na preplitanje senzacija iz doživljaja, percepcije i inspiracije autorice na putovanjima Hercegovinom, od Stoca do Trebinja, preko Popova polja do izlaska na more.
Dinarski krš, brda, postaju unutarnje okruženje u kojem su brda kao i ljudi; odvojeni jedni od drugih, pa tik jedno uz drugo, zajedno. Propitujući samu sebe o ljubavi koja bi trebala biti prisutna, a tako je daleka na ovim bliskim nam prostorima, autorica iskonski traga za prikazima.
Ukazuje da su pejzaži u nama, u našim mislima, osjećajima, te kao i u zbilji često realno apstraktna nagoneći nas da zatvorimo oči kako bi usmjerili pogled prema unutra, u dušu.
Kombiniranjem i miješanjem tehnika, oslobođena stega tradicije stvaranja, autorica kreira ekspresivne pejzaže pune boja i linija, stvarajući nove suvremene realnosti kroz koje sama prolazi.


Izvor fotografije: Facebook

Alisa Teletović je likovna umjetnica, dizajnerica, članica ULUBIH-a, NAPREDKA i ULUPUBIH-a. Diplomirala je 2000. godine na Sveučilištu RMIT u Melbourneu. Aktivno je prisutna na BH i međunarodnoj sceni. Održala je osamnaest samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je niza priznanja i nagrada. Slikarska djela autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, s ljubavlju se kupuju, vole i uživaju. Autorica živi u Sarajevu stvarajući slikarska djela u svom ateljeu. Više saznajte na: alisateletovicartist.com




Veselimo se Vašem dolasku na otvaranje izložbe u utorak, 10. srpnja 2018. u 21:00 sat!
 Izložba će biti otvorena do 13. srpnja. Radno vrijeme izložbenog prostora i stalnog postava Muzeja grada Trogira tijekom srpnja je svaki dan 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00.







Nema komentara:

Objavi komentar