ponedjeljak, 12. listopada 2015.

Zlatko Rogulj: Skulpture | izložba u atriju Muzeja grada Trogira



Izložba skulptura Zlatka Rogulja otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u četvrtak, 15. listopada 2015. u 19:00 sati.






O AUTORU

Zlatko Rogulj rođen je u Prapatnici 7. ožujka 1929. godine.
 
U Trogiru je počeo izučavati klesarski zanat pod mentorstvom Arisa Kačića, nakon čega je zaposlen kao klesarski asistent u majstorskoj radionici kipara Ivana Sabolića, autora spomenika „Palim borcima i žrtvama fašizma“. Nedugo zatim odabran je za člana tima majstora klesara koji preuređuju Titovu vilu na Dedinju u povodu dočeka prvog stranog državnika u posjet Jugoslaviji te dobiva posebnu zahvalnicu tadašnjeg predsjednika Josipa Broza Tita.

Diplomu klesarskog majstora stječe u Zagrebu, gdje živi i radi dugi niz godina.

Velik dio svog životnog vijeka Zlatko Rogulj djeluje kao samostalni klesarski obrtnik i stalni suradnik zagrebačkog groblja Mirogoj u realizaciji važnih spomenika po narudžbi kulturnih i političkih institucija. Povremeno boravi u inozemstvu zbog realizacije projekata stranih investitora poput privatne vile u Pordenoneu (Italija), osim toga voditelj je tima u klesarskoj radionici Karla Meyera (Njemačka) te voditelj radova na izgradnji predsjedničlke palače u Librevilleu (Gabon).

Trenutno živi i radi u Trogiru kao samostalni klesarski obrtnik.

Ovom će izložbom Zlatko Rogulj predstaviti svoje recentne radove koji uključuju skulpture (prosječne veličine 40x30x20cm) te stolove (80x60cm) koje izrađuje iz sitnih dijelova mramora tehnikom mozaika ili intarzije.


________________________________


Izložba radova Zlatka Rogulja bit će otvorena do 25. listopada 2015.
(od ponedjeljka do subote od 09:00 do 12:00 te od 17:00 do 20:00)



Veselimo se Vašem dolasku!



Nema komentara:

Objavi komentar