petak, 7. lipnja 2019.

CA JE COVIK!? ove nam godine donosi čak 3 igrokaza!



Projekt "Ca je covik!?" Osnovne škole Majstora Radovana pod vodstvom učiteljice Jelene Plejić Senjanin ove godine slavi mali jubilarac! Peta je godina i uspješne suradnje škole s Muzejom grada Trogira čije će dvorište i ove godine ugostiti čak tri sjajna igrokaza objedinjena pod naslovom "Kuća, konoba, kala". Sigurni smo da će "Korteđavanje na starinski" i "Afitavanje" u izvedbi 2. a razreda te "Štorija o Nadalini" u izvedbi 3. c razreda u utorak, 11. lipnja 2019. u 19:00 sati ispuniti dvorište Muzeja grada Trogira, kao i srca publike i izvođača!




Osim igrokaza, jubilarnu obljetnicu projekta CA JE COVIK!? obilježilo je i izrađivanje bojanke "Marin Kuidis", objavljene u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, nastale prema istoimenoj trogirskoj legendi s kojom je projekt i započeo.




"Bojanka je plod rada učenika OŠ Majstora Radovana tijekom proteklih 5 godina. Projekt je i započeo prilagođavanjem legende ´Marin Kiudis´ djeci na trogirskoj cakavici.  Tada je u izvedbi legende sudjelovala druga generacija učenika. Ove godine su učenici 2. a razreda prema redoslijedu događaja  u legendi osmislili crteže koje prati tekst i koje će druga djeca po svom nahođenju obojiti. Užitak je raditi s djecom kada veselo i motivirano sudjeluju u očuvanju i njegovanju trogirske baštine i tradicije.", zaključila je autorica projekta Jelena Plejić Senjanin.


Vjerujte, užitak je i gledati ih, zato -
 Dobro došli!



Hvala vam što ćete podijeliti ovu 
informaciju na društvenim mrežama


Nema komentara:

Objavi komentar