petak, 7. lipnja 2019.

Izložba 30 skulptura Marina Studina u Trogiru od 12. do 29. lipnja 2019.



Muzej grada Trogira i Muzej grada Kaštela nastavljaju uspješnu međumuzejsku suradnju izložbom skulptura Marina Studina koja će se otvoriti u srijedu, 12. lipnja 2019. u 20:00 sati u trogirskoj Galeriji Cate Dujšin Ribar.





Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja naše slikarice Cate Dujšin Ribar u Muzeju grada Kaštela izložbom “Uvijek sam išla iz sebe i za sobom” koju je priredila muzejska savjetnica Mirela Duvnjak, ove godine Muzej grada Trogira ugošćava izložbu kiparskih djela Marina Studina iz fundusa Muzeja grada Kaštela koju je priredila kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Na izložbi skulptura jednog od najznačajnijih kaštelanskih umjetnika bit će prezentiran izbor od 30 djela - od najstarijeg reljefa Akt iz 1917. godine nastalog u duhu secesijskog ekspresionizma do reljefa koji predstavljaju vrhunac njegovog stvaralaštva koje je radio pred kraj života, 1957./58. godine. 



Izložba je popraćena katalogom čiji su tisak, kao i realizaciju izložbe omogućili Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Trogir.



"Karakteristika cjelokupnog umjetničkog opusa Marina Studina uz heterogenost je mješavina izraza unutrašnje, subjektivne, emotivne, instinktivne dinamike i secesijsko-ekspresivnog, realistično-lirskog i realistično-pučkog stila. U djelima u kojima nije uspio prenijeti emotivno stanje smanjuje se umjetnička vrijednost, no kod djela u kojima mu to uspijeva, ona imaju moć zazivanja lijepih trenutaka i pozivaju na vrijednosti kojima pridajemo smisao", naglašava kustosica Aleksandra Bilić Petričević.











Zahvaljujemo što ćete dijeljenjem
ovog posta na društvenim mrežama
pozvati i prijatelje da nam se pridruže:

Nema komentara:

Objavi komentar