četvrtak, 1. veljače 2018.

Sudjelovanjem na radionici "Tica, tica, tičica" spremni dočekajte maškare!



Dobro nam došla veljača i dobro nam došli tijekom mjeseca ljubavi i - maškara!
 





Nove tematske radionice "Tica, tica, tičica" koje će se održat u Muzeju grada Trogira u utorak, 6. veljače 2018. u 16:00 te u srijedu, 7. veljače 2018. u 9:00 sati posvećene su upravo maškarama. Pod vodstvom muzejske pedagoginje polaznici radionica izrađivat će maske kako bi spremni dočekali vrijeme maškara/karnevala/poklada/fašnika/...! Cijena radionice je 20,00 kuna, a prijaviti se možete voditeljici radionica Goranki Tomaš na gogtomas@gmail.com, 881 406 (birati 6) ili na 099 670 7159. Prijave su obavezne.



Više o radionicama ispričala nam je njihova voditeljica, evo što kaže:


"U Noći muzeja "Tica Trkačica" protrčala je našim muzejem, pa ne bi škodilo nastaviti u tonu laminata, kako to zbore stihovi jedne pjesme. Veljača je najposebnija od svih mjeseci, ona je žensko, ali i jedini mjesec kada je ludilo legalno, dozvoljeno i dobrodošlo. Veljača je obično u znaku maškara, pa ćemo ovoga puta izrađivati masku za lice, naravno ne onu kozmetičku, već papirnatu i u obliku tice. ;-)
Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, raznolike grupe koje kritiziraju aktualnu situaciju u društvu ili se samo žele dobro zabaviti te, na kraju, svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, personifikacije princa karnevala. Od davnih vremena ljudi su se voljeli maškarati i biti netko drugi dok je prije samo 30-ak godina bilo  normalno preobučen ići po kućama i uveseljavati susjede za šaku bomboni i koju naranču... danas je toga sve manje, sve je manje spontanog druženja i sve je iše otuđenja... Nema veze; MI ćemo se kao i uvijek družiti, ali nešto korisno i napraviti... zar ne? Pridružite nam se, jer život i nije ništa drugo već MASKENBAL!

Ako želite, možete se i maskirati, no nije obavezno!"



Dobro nam došli - namaškarani ili nenamaškarani - kakvi god bili u jedno smo sigurni -
iz Muzeja grada Trogira 6. ili 7. veljače izaći ćete s maskom i kao uvijek - s osmijehom! 




Inače, trogirske Male maškare održat će se u subotu 10. veljače 2018. u 10:00 sati na Trgu Ivana Pavla II, dok će se "velike maškare" - Trogirski karneval održati na istom mjestu u nedjelju, 11. veljače u 15:00 sati. 



http://www.tztrogir.hr/cr/dogadanja






Nema komentara:

Objavi komentar