ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

Noć muzeja ´18 u Trogiru | Premijera dokumentarca, tombola, mini turnir u košarci, radionice, stručno vodstvo ...




Trinaesta Noć muzeja održat će se ove godine u petak,  26. siječnja, pod olimpijskim geslom Važno je sudjelovati i glavnom temom Muzeji i sport – brže, više, jače. Osim tradicionalnih pedagoških radionica koje smo već detaljnije najavili (I Tica Trkačica dotrčat će u Muzej grada Trogira u Noći muzeja 2018.!) održat će se i tradicionalna tombola, kao i stručno vodstvo stalnim postavom. 


Središnje događanje ovogodišnje trogirske sportske Noći muzeja svakako je premijerno prikazivanje kratkog dokumentarnog filma nastalog upravo u povodu ovogodišnje Noći muzeja! Riječ je o filmu koji pod naslovom "KRATKE PRIČE IZ TROGIRSKOG SPORTA" obuhvaća tek "vrh sante" bogate trogirske sportske povijesti, ali i sadašnjosti... Što su ispričali pojedini veterani, ali i podmladak trogirskih ekipnih sportova - nogometa, rukometa, košarke i odbojke, uz sudjelovanje Karnevalske udruge "Rašpin jute", moći će se vidjeti i čuti u atriju Muzeja grada Trogira - premijerna projekcija održat će se u petak, 26. siječnja u 19:30, a film će se potom prikazivati cijelu večer. Svakako dođite i pogledajte!





Iako je prethodno najavljeno da će se u okviru Noći muzeja na trogirskom glavnom trgu odigrati košarkaška utakmica, ona je (zbog neodobravanja korištenja podloge za igru od strane HKS-a) preseljena u sportsku dvoranu "Vinko Kandija". Tamo će se od 18:00 sati odvijati Mini turnir u košarci u kojem će, osim domaćina KK Trogir, sudjelovati dječaci (U-13) iz Splita i Šibenika.

Ne zaboravimo spomenuti da će se u Galeriji Cate Dujšin Ribar od 18:30 moći gledati utakmice EP u rukometu, a podsjećamo da će se listići za tombolu moći nabaviti u Muzeju grada Trogira od 18:00 sati, kao i pred sam početak izvlačenja u Galeriji Cate Dujšin Ribar u 21:00 sat.



Sve navedeno, ukratko, donosimo u nastavku:

09:00 i 18:00   Tica Trkačica - radionice | Muzej grada Trogira
18:00 - 23:00   zajedničko gledanje utakmica EP u rukometu | Galerija Cate Dujšin Ribar
18:00 - 20:00   Mini košarkaški turnir | Sportska dvorana "Vinko Kandija"
19:30 - 00:00   Premijerna projekcija dokumentarnog filma "KRATKE PRIČE IZ TROGIRSKOG SPORTA" | atrij Muzeja grada Trogira
21:00 - 22:00   Tombola | Galerija Cate Dujšin Ribar
21:30 - 22:30   Stručno vodstvo stalnim postavom | Muzej grada Trogira



Važno je sudjelovati! - zato DOĐITE u Trogir,
dođite u Muzej grada Trogira u petak, 26. siječnja od 18:00 - 00:00!







Veselimo se Vašem dolasku!
Ulaz je, naravno, slobodan!


Pozovite i prijatelje:

Nema komentara:

Objavi komentar