srijeda, 2. kolovoza 2017.

Izložba fotografija "Trogir - grad kao vrijeme star" i fotografski natječaj "Trogir u fokusu"



Trodnevna izložba fotografija "Trogir - grad kao vrijeme star" održavat će se u atriju Muzeja grada Trogira
od subote, 5. kolovoza do ponedjeljka 7. kolovoza 2017. godine. Samim otvaranjem izložbe,  
5. kolovoza u 20:00 sati službeno započinje 3. Međunarodni tjedan mladih u Trogiru,
u organizaciji Savjeta mladih grada Trogira.






Izložbu fotografija koju čine najbolje fotografije s do sada održanih natječaja "Trogir u fokusu"(2015. i 2016.)
otvorit će Ruža Kovačević Bilić, zamjenica gradonačelnika grada Trogira i Ante Škrobica, predsjednik Savjeta mladih grada Trogira. 



Petra Kakić: TRIPTIH ZA MAŠTU | 1. mjesto na natječaju "Trogir u fokusu", 2016.



Na izložbi će biti izložena fotografija Love for life Angele Buličić, koja je osvojila 1. mjesto 2015. godine; fotografije Glorijet (1. mjesto 2016. godine) i Šentada autorice Ane Curavić; tri fotografije Petre Kakić - Triptih za maštu (1. mjesto 2016.), Promatrač iz prošlosti i Projdi ispo volta te tri fotografije Katice Letice  - Ljepota starosti, Dobrodošli u prošlost i Stvarna sreća (3. mjesto 2015.). Trogir se našao u fokusu Joška Hercega u fotografiji Gledam te, Zlatana Letice u fotografijama Bezvremenska vrata (3. mjesto 2016.) i Prošlost u sadašnjosti te Antonia Miše u fotografiji Party antika (2. mjesto 2015.) koje također čine postav ovogodišnje izložbe "Trogir - grad kao vrijeme star".


Ana Curavić: GLORIJET | 2. mjesto na natječaju "Trogir u fokusu", 2016.



Možda vas baš prošlogodišnje fotografije koje su osvojile 1., 2. i 3. nagradu inspiriraju da se prijavite na natječaj "Trogir u fokusu" ove godine (prijave se zaprimaju do 4. kolovoza u 23:59!)... Zato vam u nastavku donosimo pravila sudjelovanja u natječaju "Trogir u fokusu" 2017. godine, koja možete pronaći na stranicama Grada Trogira.



Zlatan Letica: BEZVREMENSKA VRATA | 3. mjesto na natječaju "Trogir u fokusu", 2016.



Trogir ima puno toga za reći, ali se nekad ne može sve iskazati riječima. Svijetu želimo prenijeti poruku da „slika vrijedi više od tisuću riječi“, a za to nam treba Vaša pomoć. Vlastiti pogled, doživljaj i emocija su jedinstveni. Važno je uhvatiti svoj osobni sretni trenutak i baš takvom fotografijom želimo prenijeti bit Trogira.
Ovaj se natječaj organizira u svrhu promocije grada Trogira, njegovih ljepota i posebnosti, a osim promocije grada i njegovih turističkih vrijednosti, cilje je natječaja i upoznavanje javnosti s kulturnim, povijesnim, turističkim i svim ostalim znamenitostima grada Trogira. Također, želja nam je omogućit natjecateljima osvajanje vrijednih nagrada.
Želimo Vam uspješno svjetlo i s radošću očekujemo Vaše radove!, poručuju iz Savjeta mladih grada Trogira.






I u konačnici, evo pravila:




1. Organizator natječaja je Savjet mladih Grada Trogira (u daljnjem tekstu SMGT) uz pokroviteljstvo Grada Trogira (u daljnjem tekstu GT) i Turističke zajednice Grada Trogira (u daljnjem tekstu TZGT).

2. Natječaj je otvoren za sve građane Republike Hrvatske, ljubitelje fotografije, amatere i profesionalce. Sudionici su foto natječaja ravnopravni.

3. Prijave se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail trogirufokusu@gmail.com zaključno s 4. kolovoza 2017. u 23:59h uz osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt telefon i email).

4. Dana 5. kolovoza 2017. svi će natjecatelji biti obaviješteni o zaprimljenoj prijavi i pozvani na zajednički sastanak koji će se održati 6. kolovoza 2017. u 9 h u uredu TZGT-a. Na tom će sastanku sudionici dobiti upute o tome što i gdje fotografirati.

5. Fotografije se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail adresu trogirufokusu@gmail.com, zaključno s 6. kolovoza 2017. u 16 h. Fotografija u JPEG (.jpg) formatu treba sadržavati naziv autora
(ime i prezime autora), naziv fotografije te može biti maksimalno 900 pixela po dužnoj stranici. Primjer: marko_markovic_nazivfotografije_01.jpg.

6. Prilikom slanja fotografija dozvoljeno je slanje maksimalno triju fotografija po natjecatelju putem e-mail-a. Također je potrebno u e-mail-u poslati i osobne podatke: ime i prezime autorice/autora, adresu autorice/autora, kontakt telefon i kontakt e-mail

7. Nije dopušteno slanje tuđih fotografija, niti navođenje istih kao svojih.

8. Fotografije mogu biti dodatno obrađene u programima za obradu fotografija samo po pitanju dorade svjetla i oštrine. Veće izmjene na fotografijama nisu dopuštene.

9. Fotografije za izbor odabrat će stručni žiri koji se sastoji od 5 članova. Članovi su žirija predstavnici organizatora i pokrovitelja.
Sve odluke žirija konačne su i neopozive.

10. Stručni će žiri nagrađnene radove ocjenjivati prema ideji, tehničkoj kvaliteti, realizaciji, zanimljivosti i kvaliteti prikaza zadane teme.

11. Stručni će žiri dodijeliti jednu prvu nagradu u iznosu od 1000,00 kn, jednu drugu u iznosu od 750,00 kn i jednu treću nagradu u iznosu od 500,00 kn. Također, nagrađenima će biti uručeni i poklon paketi SMGT-a.

12. Nagrađene slike bit će izložene u Kneževom dvoru dana 6. kolovoza 2017. u 21 h, kada će se uručiti i nagrade.

13. Sva moralna i materijalna autorska prava na fotografije zadržavaju autori. Slanjem fotografija na natječaj, autori dopuštaju korištenje fotografija u promotivne svrhe GT-a, TZGT-a i SMGT-a, uz obavezu da se u tim slučajevima navede ime autora objavljene fotografije.

14. Fotografije koje pristignu nakon završetka natječaja i/ili fotografije koje ne budu odgovarale propozicijama iz natječaja neće se uzeti u obzir.

15. Slanjem fotografija na foto natječaj "Trogir u fokusu" sudionici prihvaćaju sve gore navedene uvjete.






Nema komentara:

Objavi komentar