utorak, 1. kolovoza 2017.

Đir kroz kolovoz | 6 ideja za osvježenje vrućih kolovoških večeri





Prvi je kolovoški dan osvanuo vruć... prema prognozama očekuje nas najjači toplinski val ovog ljeta - kažu da je moguće
da Hrvatska zabilježi i novi apsolutni temperaturni rekord! Kako god bilo - ostvarile se prognoze
ili ne - čuvajte se sunca i izađite navečer! Donosimo vam šest odličnih
(i osvježavajućih!) prijedloga gdje možete otići u đir:




~ * 1 * ~

U subotu, 5. kolovoza 2017. u 20:00 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba fotografija "Trogir - grad kao vrijeme star". Izložbu koja je dio programa 3. Međunarodnog tjedna mladih u Trogiru, nastalu kao rezultat do sada održanih fotografskih natječaja, otvorit će Ruža Kovačević Bilić, zamjenica gradonačelnika grada Trogira i Ante Škrobica, predsjednik Savjeta mladih grada Trogira.

Što se našlo u fokusu Angele Buličić, Ane Curavić, Petre Kakić, Joška Hercega, Katice Letice, Zlatana Letice i Antonia Miše - izlagača na ovogodišnjoj izložbi, možete saznati dolaskom u atrij Muzeja grada Trogira do 7. kolovoza (10:00 - 13:00, 18:00 - 21:00).





Možda biste željeli sljedeće godine biti dio ove izložbe? Nema problema - sudjelujte u natječaju "Trogir u fokusu" koji će se odvijati u nedjelju, 6. kolovoza. Osim što ćete svojim fotoaparatom ovjekovječiti prekrasne trogirske motive, imate mogućnost osvojiti i tri novčane nagrade... Više informacija potražite u Uvjetima sudjelovanja u foto natječaju "Trogir u fokusu". Prijave se zaprimaju do 4. kolovoza u 23:59. 

Sretno!




~ * 2 * ~

U ponedjeljak, 7. kolovoza u 20:00 sati u dvorištu Muzeja grada Trogira otvara se izložba "Lito na tiramolu".
Ova prava ljetna izložba rezultat je radionica održanih u lipnju i srpnju u Muzeju grada Trogira.




"...Ova izložba nastala je kao rezultat nekoliko radionica na kojima su djeca različite dobi, po svom vlastitom nahođenju, slikala doživljaj ljeta. Susreli su se s platnima formata 80 x 50 cm te im je, s obzirom na tu veličinu, izazov bila i proporcija. Polaznici radionica prvo su skicirali olovkom dok je sljedeća faza bila slikanje temperom. Kroz ove radionice učili su o skladu boja, načinu nanošenja boje na platno, smislu skiciranja, motivima i doživljajima ljeta i naravno, ono najvažnije - o slobodi izražavanja...", navodi u predgovoru voditeljica radionica muzejska pedagoginja Goranka Tomaš.



Što su Marina Brešan, Anja Buble, Tereza Buličić, Gabriela Debak, Mia Dragan, Roza Frana, Karla Golubičić, Mirna Guina, Noemi Karadžo, Vlatka Keča, Roza Knežević, Noa Lovrić, Karla Mamut, Feodora Ilijana Mitar, Iva Muštra, Sara Paraman, Matea Pažanin, Petra Pleji, Bruna Princivali, Iva i Marta Radić, Bartul Senjanin, Marjeta Šijan, Luna Tironi, Nikolina Vuletić i Lea Žižak pripremili za ukras svom Muzeju, a tako i gradu njihovi će sugrađani moći razgledati do 31. kolovoza.


Dođite!
Veselimo se vašem dolasku!

 
Više o svemu donosimo na muzejgradatrogira.blogspot.hr za nekoliko dana! :)





~ * 3 * ~


U okviru Trogirskog ljeta koncert će 8. kolovoza 2017. održati Josip Šustić na gitari i Ana Marković na klaviru. Početak je u 21:00 sat u Galeriji Cate Dujšin Ribar.






~ * 4 * ~

Od utorka, 9. kolovoza Muzej grada Trogira ugostit će umjetnicu Anu Krležu. Njenu izložbu "Novi brodovi" svi zainteresirani moći će razgledati do 19. kolovoza u atriju Muzeja grada Trogira. Podsjećamo, radno vrijeme izložbenog prostora, kao i stalnog postava, tijekom kolovoza je 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00.



 ~ * 5 * ~

Trio LUR, u sastavu  Lucija Rašeljka Petrač (flauta), Ursa Vukman (orgulje) i Rea Alaburić (sopran) i ovog će (Trogirskog) ljeta svojim glazbenim umijećem oplemeniti dvorište Muzeja grada Trogira. Koncert će se održati u petak, 11. kolovoza s početkom u 21:00 sat.



 ~ * 6 * ~

Krajem mjeseca u Muzeju grada Trogira otvara se treća kolovoška izložba! Riječ je o izložbi Zrinke Jurić Avmedoski koja će biti otvorena u atriju Muzeja grada Trogira od 24. kolovoza do 3. rujna. Više informacija donosimo uskoro na ovom istom mjestu -  muzejgradatrogira.blogspot.hr





Veselimo se Vašem dolasku na naša događanja tijekom kolovoza!

Dobro nam došli!






To naravno nije sve... jer -
tu je i cjeloviti program Trogirskog ljeta za kolovoz:



http://www.tztrogir.hr/cr/images/597a24bcc5fd3.jpg
Prikaz povećajte klikom na njega





Podijelite ovaj članak s prijateljima na društvenim mrežama:
 

Nema komentara:

Objavi komentar