utorak, 2. veljače 2016.

"Čuj, čuj nemoj se jidit" u atriju Muzeja grada Trogira | izložba



Čuj, čuj nemoj se jidit izložba je trogirske karnevalske udruge Rašpin Jute koju su u suradnji s Muzejem grada Trogira pripremili u čast Valentinu Bubli – Vali. Izložba će se otvoriti u atriju Muzeja grada Trogira u petak, 5. veljače 2016. u 18:00 sati.





Trogirska karnevalska udruga Rašpin Jute registrirana je 2002. godine, iako sama tradicija maškara i karnevala u Trogiru seže daleko u prošlost. Cilj i program ove jedine karnevalske udruge u Trogiru je kroz zajedničko druženje i zabavu osmišljavati i realizirati razne nastupe te na taj način održavati živom tradiciju maškara. Sama je udruga podijeljena na nekoliko grupa koje prema zamislima članova osmišljavaju svoje točke pri čemu nastoje biti što originalniji i šaljiviji.
Nažalost, prošle je godine Rašpin Jute ostao bez svojeg legendarnog člana Valentina Buble – Vale. Prerano preminuli Vale bio je zaštitni znak trogirskih maškara, stoga je njemu u čast Rašpin Jute odlučio upriličiti izložbu pod nazivom Čuj, čuj nemoj se jidit.


Izložba u Muzeju grada Trogira u čast Valentinu Bubli – Vali koja će se otvoriti 5. veljače u 18:00 sati prethodi TROGIRSKOM KARNEVALU 2016. koji će se održati u subotu, 6. veljače od 15:00 sati. Dječji karneval održat će se ujutro 10:00 do 12:00 sati u sportskoj dvorani.


Izložba ostaje otvorena do 9. veljače 2016, a može se razgledati ujutro od 10:00 do 12:00 te poslijepodne od 17:00 do 20:00 (osim nedjelje).



Nema komentara:

Objavi komentar