utorak, 26. siječnja 2016.

Noć muzeja ´16 u Muzeju grada Trogira


Noć muzeja ´16. održat će se posljednjeg petka u siječnju - 29. siječnja 2016.  Jedanaestu Noć muzeja u Hrvatskoj obilježit će tema Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena koja je odabrana s ciljem odavanja počasti jednom od najznamenitijih i najutjecajnijih hrvatskih ličnosti 19. stoljeća, političaru i biskupu čija je dvjestota godišnjica  rođenja obilježena prošle godine. 
Glavni likovi Noći muzeja u Muzeju grada Trogira (osim naravno posjetitelja! :)) bit će Trogirski utemeljitelji i to utemeljitelji pojedinih ustanova i društava u raznim područjima društvenog i kulturnog života trogirskoga kraja. 

Što vas još očekuje u Trogirskoj noći muzeja, saznajte u nastavku...






PROGRAM Noći muzeja u Muzeju grada Trogira


18:00 – Dobro nam došli!
Muzej grada Trogira od 18:00 sati otvoren je za posjetitelje. Ulaz je besplatan, no molimo posjetitelje da obrate pozornost na djelatnice MGT i naše volonterke iz Srednje škole Ivana Lucića koje će dijeliti ulaznice – uzmite svoju ulaznicu, sačuvajte je jer je možda baš vaša ulaznica dobitna u prigodnoj lutriji Noći muzeja.

18:30 – Prigodna lutija za djecu | Galerija  Cate Dujšin Ribar
Muzej grada Trogira uvijek misli na svoje najmlađe posjetitelje, stoga im je i ovu godinu muzejska pedagoginja priredila zabavne i kreativne, ručno rađene poklone, kao i dvije radionice Sove i sovice ususret Noći muzeja – 26. i 27. siječnja o kojima nešto više možete pronaći na linku.

19:00 – Trogirski utemeljitelji | atrij Muzeja grada Trogira
Što se to dogodilo u kolovozu 1898. a bilo je prijelomno za osnivanje jednog trogirskog društva koje ove godine broji  113. godina postojanja? U društvu ovog stotrinaestogodišnjaka našao se i jedan stodevedesetjednogodišnjak – tko su bili njegovi utemeljitelji? Tko je bio glavni pokretač gradskog glazbenog života? Koji je student medicine u Trogir donio prvu nogometnu loptu, i što je to potaknulo? Tko je bio prvi trogirski muzealac, tko je osnovao prvi Gradski lapidarij? Utemeljitelja hrvatske historiografije sigurno znate, kao i don Iva Delallea, no znate li za Andra Sentinellu, Ivana Belasa, ... Znate li ili ne - dođite poslušati i razgledati tko je to sve razvijao društveni i kulturni života  grada Trogira do početka 60-ih godina 20. stoljeća...

20:00 – Prigodna lutija za odrasle | Galerija Cate Dujšin Ribar
PODSJEĆAMO - sačuvajte svoje ulaznice!

18:00 – 24:00 – razgledavanje Muzeja grada Trogira
uz stručno vodstvo zainteresiranim grupama posjetitelja.
Također, u našoj suvenirnici moći ćete razgledati i kupiti izdanja Muzeja grada Trogira po prigodnim cijenama...






Veselimo se vašem dolasku!
:)

Program Noći muzeja u drugim gradovima potražite na nocmuzeja.hr



Nema komentara:

Objavi komentar