utorak, 2. lipnja 2015.

"Ca je covik!?" u dvorištu Muzeja grada Trogira



Ca je covik!? projekt je učenika 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Majstora Radovana i njihovih učiteljica Jelene Plejić Senjanin i Mirjane Matić. Nakon niza već provedenih aktivnosti u okviru ovog jednogodišnjeg projekta, red je došao na uprizorenja trogirskih legendi „Marin Kiudis“ i „Bili Cvit“ koja će se održati 3. i 16. lipnja 2015. u dvorištu Muzeja grada Trogira s početkom u 20:00 sati.





"Želja nam je bila da svoje učenike upoznamo s gradom njihova djetinjstva kroz sva osjetila. Trogir zaista treba doživjeti vizualno, taktilno i auditivno da bi se shvatilo koliko je ljepote u njemu. „Inspirirani kamenim kalama, vonjima i okusima dobre spize, pismon, pleson, trogirskon cakavicon“, ukratko, bogatom kulturnom baštinom, vrlo se brzo rodila i svakodnevno rasla ideja projekta „Ca je covik!?“. A kad još imamo dobru generaciju malih Trogirana, nama učiteljicama nije preostalo ništa drugo nego da ih povedemo u avanturu upoznavanja grada. Učili smo o životu ljudi u Trogiru kroz stoljeća i važnosti njegovanja tradicije življenja koja se zadržala do danas. Sve ćemo to uprizoriti kroz dvije legende „Marin Kiudis“ i „Bili Cvit“ koje su plod jednogodišnjeg rada učenika 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Majstora Radovana."
Jelena Plejić Senjanin


________________________

Program će se održati u dvorištu Muzeja grada Trogira u srijedu, 3. lipnja 2015. te u utorak, 16. lipnja 2015. s početkom u 20:00 sati.



Legendu „Marin Kiudis“, za koju je scenarij napisala i djeci prilagodila učiteljica Jelena Plejić Senjanin izvode učenici 2.a razreda, a legendu „Bili Cvit“, za koju je scenarij napisala i djeci prilagodila učiteljica Mirjana Matić izvode učenici 2.b razreda O.š. Majstora Radovana.


U programu će sudjelovati i učenici Glazbene škole Josipa Hatzea – dislocirani odjel Trogir: Luka Ugrina, Duje Bonačić te Ivana Vučak.



Projekt je ostvaren uz pomoć Grada Trogira, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Srednje obrtničke škole Split, SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin“, Kulturno umjetničkog društva  „Kvadrilja“, Muzeja grada Trogira i Glazbene škole Josipa Hatzea – DO Trogir.





Svojim dolaskom nagradite vrijedne učenike za njihov jednogodišnji predan rad na ovom projektu.

Vidimo se u dvorištu Muzeja grada Trogira!


 :)




Nema komentara:

Objavi komentar