četvrtak, 28. svibnja 2015.

Ana Marija Sambol - Projdi vilo u atriju Muzeja grada Trogira

Projdi vilo, izložba dizajnerice Ane Marije Sambol otvorit će se u utorak, 2. lipnja 2015. u 20:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira.



Ana Marija Sambol mlada je umjetnica trogirskih korijena koja je  još kao dijete pokazivala sklonost umjetničkom izričaju, modi i estetici te je imala sreće, budući da je upisom na Tekstilno – tehnološki fakultet u Zagrebu (smjer dizajn tekstila) njena umjetnička žica  mogla doći u potpunosti do izražaja. Diplomirala je 2011. g. te je održala nekoliko zapaženih izložbi.

Projdi vilo naslov je izložbe koja se održava u Muzeju grada Trogira, inspirirane gradom Trogirom kojega ona toliko voli, mediteranskim podnebljem, prirodom, morem, kamenom  i suncem.   Ana Marija stvara  svoje umjetničke kreacije od prirodnih tkanina, ukrašenih vezom, oslikanih...  Stvara modne dodatke u formi originalnih ženskih torbica, dodataka ženskoj odjeći protkanih duhom Mediterana i „mirisima“ prirode. Sve kod nje odiše originalnošću,  odiše životom, odiše smjelošću svojstvenom mladim ljudima.  Izložba je složena s puno duha, poštujući tradiciju,  ali na suvremeni način. Dizajnerica  tekstila neupitno je kreativno zanimanje koje daje široki raspon umjetničkog izričaja. Okušala se ona tako i u novim oblicima dajući im svoj osobni pečat u slikovito osmišljenim detaljima, vješto utkanim u odjevne predmete, torbice te modne dodatke. 

Fani Celio Cega





Izložba će biti otvorena do 14. lipnja 2015. 

Radno vrijeme Muzeja u lipnju je od ponedjeljka do subote od 9:00 do 12:00 te od 17:00 do 20:00. (nedjeljom i blagdanom zatvoreno)



Nema komentara:

Objavi komentar