srijeda, 3. lipnja 2015.

Michael Zinganel: "MOTEL TROGIR/TURIZAM U SOCIJALIZMU I NAKON NJEGA" u Galeriji Cate Dujšin Ribar


Izložba „MOTEL TROGIR/TURIZAM U SOCIJALIZMU I NAKON NJEGA“ otvorit će se 10. lipnja 2015. godine u Muzeju grada Trogira – Galeriji Cate Dujšin Ribar u 21:00 sat. Predstavljanje knjige koja je polazište za cijelu izložbu i razgovor s kustosom – autorom knjige Michaelom Zinganelom održat će se u 20:30


https://slobodneveze.wordpress.com/2015/06/02/motel-trogir-holidays-after-the-fall/



Izložba “MOTEL TROGIR/TURIZAM U SOCIJALIZMU I NAKON NJEGA” u Muzeju grada Trogira pokušaj je povezivanja građanske inicijative za zaštitu jednog od najuspješnijih ostvarenja arhitekta Ivana Vitića, Motela Sljeme u Trogiru (1965.) i šireg istraživanja transformacije modernističke turističke arhitekture na hrvatskoj obali koje su proveli Michael Zinganel, Maroje Mrduljaš i Norbert Mappes Niediek. Ovakav okvir ima za cilj ponuditi bazu za slojevitije razumijevanje novije (hrvatske) prošlosti, praćenjem fizičke i simboličke transformacije pomno planiranog izgrađenog (turističkog) okoliša to jest njegov prijelaz iz jedne ekonomske i političke paradigme (samoupravnog socijalizma) u drugu (tržišni kapitalizam). Izložba stoga objašnjava širi kontekst nastanka te nasljeđa Motela Sljeme u Trogiru, jednom važnog, ekonomskog i kulturnog dobra za turiste i lokalno stanovništvo, istovremeno pozivajući na razmišljanje o njegovoj budućoj namjeni.

 Kustos izložbe je Michael Zinganel.

Partneri projekta: Udruga za suvremene umjetničke prakse - Slobodne veze i Društvo za zaštitu kulturnih dobara Trogira “Radovan”




Izložba će biti otvorena do 26. lipnja 2015. Radno vrijeme Muzeja grada Trogira za posjetitelje je od ponedjeljka do subote (nedjeljom i praznikom zatvoreno) od 09:00 do 12:00 te od 17:00 do 20:00.



Nema komentara:

Objavi komentar