ponedjeljak, 17. svibnja 2021.

Međunarodni dan muzeja 2021. | Izložba “Čuvari baštine: Balature moga grada” SŠ Ivana Lucića

Na Međunarodni dan muzeja, u utorak, 18. svibnja, u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba radova učenika Srednje škole Ivana Lucića Čuvari baštine: Balature moga grada.

 




Pojekt Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Čuvari baštine namijenjen je darovitim učenicima u umjetničkom i humanističkom području, kao i svim učenicima zainteresiranima za projektnu nastavu, suradničko, istraživačko i inovativno učenje te razvijanje kreativnosti, informacijske i digitalne pismenosti. Od prosinca 2020. godine Srednja škola Ivana Lucića sudjeluje u Čuvarima baštine projektom pod naslovom Balature moga grada.

Cilj projekta koji se odvijao pod mentorstvom prof. Nikoline Vukman i knjižničarke Lucije Dražić Šegrt, bio je upoznati učenike s arhitekturom u povijesnoj jezgri Trogira i s načinom života u prošlosti. Osvještavanje mladih naraštaja o važnosti onoga što je prošlo i kritičko promišljanje o načinima očuvanja materijalne i nematerijalne baštine predstavljaju glavnu nit projekta o kojemu detalje možete saznati OVDJE.

Osim edukativne šetnje gradom i zanimljivog predavanja Jasne Popović, pročelnice trogirskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija, učenici su prikupljali fotografsku i literarnu građu o balaturama, sudjelovali u kreativnim radionicama izrade maketa, likovno se i literarno izražavali izrađujuću plakate, videouratke, brošure i pišući stihove. Rezultate njihova kreativnog rada i zalaganja moći ćete razgledati u atriju Muzeja grada Trogira do 25. svibnja 2021. Radno vrijeme izložbenog postava je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 12:00 i 17:00 do 19:00 te subotom od 9:00 do 12:00 sati.


 

Dobro došli na izložbu kojom obilježavamo Međunarodni dan muzeja!


 
Međunarodni dan muzeja u Hrvatskoj se obilježava od 1980. godine na inicijativu Muzejskog dokumentacijskog centra. Ovogodišnjom temom Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje Međunarodni savjet muzeja (ICOM) pozvao je muzejsku zajednicu na promišljanje o novim održivim muzejskim modelima koji će kroz društveni angažman, racionalno korištenje resursa i stvaranje inovativnih kulturnih doživljaja odgovoriti na socijalne, ekonomske i klimatske izazove današnjice.

 
Pozivamo vas da na sam Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, iskoristite priliku i BESPLATNO posjetite stalni postav Muzeja grada Trogira od 9:00 do 14:00 sati!

Veselimo se vašem dolasku!

 

Nema komentara:

Objavi komentar