četvrtak, 6. svibnja 2021.

Dobro došli na muzej-grada-trogira.hr! Muzej grada Trogira ima novu internetsku stranicu!

 

Iako je osnovan 10. srpnja 1963., Muzej grada Trogira svečano je otvoren za posjetitelje 9. svibnja 1966. godine! Danas, nekoliko dana uoči 55. obljetnice otvaranja odlučili smo za posjetitelje "otvoriti" novu internetsku stranicu Muzeja grada Trogira -  muzej-grada-trogira.hr koju predstavljamo kratkim videom:
Internetska stranica Muzeja grada Trogira namijenjena je pravovremenom, objektivnom, točnom i pouzdanom informiranju o kulturnim događanjima u organizaciji i suorganizaciji Muzeja grada Trogira, prezentiranju bogatog muzejskog fundusa te edukaciji i širenju znanja o kulturi, povijesti, umjetnosti, baštini Trogira i njegove okolice.

 

 


Naslovna stranica nudi posjetitelju mogućnost odabira sadržaja koji želi posjetiti predstavljenog po kategorijama: INFORMACIJE, NOVOSTI, STALNI POSTAV, ZBIRKE, DOKUMENTACIJA, IZLOŽBE/DOGAĐANJA, PEDAGOŠKA DJELATNOST, KNJIŽNICA I PUBLIKACIJE, TROGIR TIME TRAVEL te KONTAKTI.

 

 


Kartica INFORMACIJE prikupila je osnovne informacije o Muzeju grada Trogira (adresa, e-adresa, OIB, MB, broj računa, status,djelokrug, osnivač, godina osnutka, ravnatelj), upute za dolazak u Muzej, informacije o radnom vremenu te cijenama ulaznica i stručnog vodstva.

 


Kartica NOVOSTI donosit će najnovije vijesti iz Muzeja grada Trogira i pomalo preuzimati dosadašnju ulogu muzejgradatrogira.blogspot.com na kojemu je tijekom vremena objavljeno ukupno 444 postova različitog sadržaja...

 


STALNI POSTAV kartica je u kojoj iz kratkog informativnog teksta popraćenog fotografijama možete saznati više o stalnom postavu Muzeja grada Trogira smještenog u palaču Garagnin - Fanfogna. 

 


Vjerujemo da će vam kartica ZBIRKE biti jedna od najzanimljivijih! Nakon "klika" na ZBIRKE otvara se nova kartica u kojoj možete odabrati želite li saznati više o ARHEOLOŠKOJ, ETNOGRAFSKOJ, NUMIZMATIČKOJ, POMORSKOJ ZBIRCI, odnosno ZBIRCI PERGAMENATA, ZBIRKAMA SREDNJOVJEKOVNE te NOVOVJEKOVNE KULTURNE POVIJESTI, ZBIRCI SUVREMENE POVIJESTI i ZBIRCI SUVREMENE UMJETNOSTI kao i GALERIJI CATE DUJŠIN RIBAR,  ZBIRCI KERAMIKE ZLATE RADEJ i KNJIŽNICI GARAGNIN - FANFOGNA.

 


Kartica DOKUMENTACIJA donosi pregledno predstavljene pdf dokumente poput Statuta Muzeja grada Trogira te zbirno IZVJEŠĆA, PLANOVE, POSLOVNIKE I NATJEČAJE, PRAVILNIKE, PROCEDURE, JAVNU NABAVU i PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA.

 

 


Osim raznovrsnih tematskih izložbi iz fundusa i likovnih izložbi, Muzej grada Trogira organizira i ugošćuje izložbe u suradnji s drugim muzejima, galerijama, institucijama, umjetnicima i udrugama. Osim (su)organizira i ugošćuje različita događanja poput javnih tribina, okruglih stolova, promocija knjiga, časopisa, CD-a, večeri poezije, projekcije filmova, koncerata, kazališnih predstava, multimedijalnih prezentacija, scensko-glazbeno-poetskih večeri, predavanja, obilježavanja raznih obljetnica, znastvenih skupova, radionica. Prostor Muzeja grada Trogira dostupan je za snimanja filmova i spotova, organiziranje prijema, modnih revija i vjenčanja… Unutar kartice IZLOŽBE I DOGAĐANJA možete saznati informacije kako organizirati događanje u Muzeju grada Trogira, vidjeti najave izložbi i događanja i pregledati arhivu izložbi i događanja održanih u Muzeju.

 

PEDAGOŠKA DJELATNOST kartica je unutar koje možete saznati više o edukativnim pedagškim radionicama koje se odvijaju u Muzeju grada Trogira, provjeriti koje su radionice u stalnoj ponudi te saznati na koji način dogovoriti radionicu u Edukativnoj zoni muzeja ili gostovanje u školi, vrtiću, ...Muzejska knjižnica po vrsti je specijalna knjižnica i kao takva sastavni je dio organizacijske cjeline Muzeja. Utemeljena je osnutkom Muzeja 1963. godine. Njena osnovna zadaća jest sakupljanje stručne literature, stoga je prvenstveno namijenjena djelatnicima Muzeja koji se koriste njenim fondom u svakodnevnom radu i znanstveno-stručnoj obradi muzejskih predmeta. Više o njoj možete saznati pod karticom KNJIŽNICA I PUBLIKACIJE unutar koje možete pregledati i sva izdanja dostupna za kupnju - narudžbu možete napraviti telefonski, e-porukom ili porukom na društvenim mrežama.


Kartica TROGIR TIME TRAVEL vodi vas na istoimeni blog Muzeja grada Trogira na kojemu redovito objavljujemo zanimljive sadržaje iz trogirske povijesti, kulture i baštine. 

 

Pod KONTAKTI možete saznati pod kojim su brojevima telefona dostupne djelatnice Muzeja grada Trogira te adrese njihove e-pošte.Autorice tekstova na internetskoj stranici su muzejska savjetnica dr. sc. Fani Celio Cega, kustosice Aleksadra Bilić Petričević i Lujana Paraman, muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, dokumentaristica Daniela Kontić te suradnica za odnose s javnošću i promidžbu, ujedno i autorica fotografija, Maja Maljković Zelalija koja je osmislila stranicu koju je realizirao Igor Kutil.


Cilj muzej-grada-trogira.hr je obogatiti domaći internetski prostor kvalitetnim, informativnim, edukativnim, znanstvenim i znanstveno-popularnim sadržajem, potaknuti publiku na aktivno sudjelovanje, pregledavanje,  pretraživanje i dijeljenje muzejskih sadržaja, popularizirati kulturu, umjetnost i razviti svjesnosti o bogatstvu kulturne baštine. Nadamo se da će muzej-grada-trogira.hr postati platforma koja pruža brze, provjerene i pouzdane informacije o događanjima, kulturi i kulturnoj baštini na lokalnoj razini te da će doprinijeti pozitivnom imidžu kako same ustanove tako i muzejske djelatnosti općenito.


Veselimo se vašem dolasku na e-adresu muzej-grada-trogira.hr ali i na adresu Gradska vrata 4, Trogir!

Nema komentara:

Objavi komentar