utorak, 1. prosinca 2020.

ADVENTSKE RADIONICE: Limun i naranča vole se tajno!

 

Dobro nam došao prosinac i dobro nam došli na muzejgradatrogira.blogspot.com u prosincu!

Tijekom zadnjeg mjeseca u ovoj izazovnoj 2020. nastavljamo s online radionicama! Muzejska pedagoginja Goranka Tomaš za svaki je tjedan do Božića pripremila zanimljive "uradi sam" korak po korak vodiče za izradu, a prvi je na redu upravo danas, prvog dana prosinca! U nastavku saznajte (o čemu se i) što se radi pod naslovom "Limun i naranča vole se tajno!" i radujte se Adventu, prosincu, Božiću, rukotvorinama, stvaranju...!

 

 


 

"Opet nam je stigao prosinac, mjesec od mirisa, boja i okusa; mjesec od najveće krativnosti. Ima puno toga u Trogiru što još uvijek leži skriveno, neotkriveno... Jedna od tih priča bi bila i priča o limunima i narančama trogirskoga kraja; neprocjenjivom blagu koje je još uvijek nedovoljno promovirano. Kako to ne bi bilo uistinu tako ovo je još jedan pokušaj da tu zimsku kraljicu i kralja trogirskoga kraja istaknemo i uručimo im priznanje za sve ove godine velikodušnog davanja posebnog okusa, mirisa, oblika i naravno nepresušnog izvora vitamina c. Božićni vjenčići mogu biti svakakvi, a mi ćemo vam pokazati kako ćete izraditi božićni vjenčić (iako ne okruglog oblika) od papirnatih limuna i naranči.", poručila je Goranka Tomaš.








 
 
 
 
Nadamo se da ćete nam pokazati svoje rukotvorine na facebook stranici Muzej grada Trogira ili nas označiti na instagramu @trogirmuseum! Radujemo se vašim vjenčićima inspiriranima zimskim kraljem i kraljicom trogirskog kraja!



Dijeljenjem ovog vodiča potaknite i prijatelje na stvaranje:



Nema komentara:

Objavi komentar