četvrtak, 1. listopada 2020.

Izložba Erasmus+ projekta "Beyond the horizon" od 5. listopada u atriju Muzeja grada Trogira

 

Od ponedjeljka, 5. listopada 2020. u atriju Muzeja grada Trogira bit će otvorena izložba Erasmus + projekta "Beyond the horizon" u kojemu su sudjelovale SSŠ Blaža Jurjeva Trogiranina i srednja tehnička škola iz češkog grada Varnsdorfa. Šestnaest kreativnih, sjajno dizajniranih postera, od kojih osam predstavlja hrvatske, a osam češke ljepote moći će se razgledati do 10. listopada od 9:00 do 13:00 sati.

 

Fotografija preuzeta s facebook stranice Beyond the horizon

 

 

Cilj je Erasmus + projekta "Beyond the horizon" započetog u rujnu prošle godine upoznavanje učenika s kulturnim i prirodnim ljepotama Hrvatske i Češke, razmjena metodologije i dobre prakse u polju promocije i turizma. U projektu koji završava 31. listopada sudjelovalo je 8 učenika i 4 profesora SSŠ Blaža Jurjeva Trogiranina, koji su tijekom listopada 2019. ugostili učenike i profesore iz Češke. Tijekom 9 dana njihova boravka u Trogiru učenici trogirske škole u ulozi turističkih vodiča predstavili su svojim kolegama Trogir, crkvu Gospe od Prizidnica u Slatinama, dvorac Vitturi u Kaštelima, Biblijski vrt, Salonu, Klis i Split. Raspored im je bio poprilično gust, no uspjeli su voziti bicikle po Čiovu, zaigrati picigin na Bačvicama, posjetiti Poljud, ali i sudjelovati na radionicama pisanja promotivnih tekstova pod vodstvom profesorice Sandre Škrobice. 

Do uzvratnog posjeta zbog pandemije nažalost nije došlo, no tijekom proljeća su održane zanimljive online  radionice čiji će rezultati također biti predstavljeni izložbom u Muzeju grada Trogira.

U projektu sudjeluju učenici Ivana Paula Ugrina, Laura Matas, Leonarda Crnoja, Marko Modrić, Domagoj Maljković, Anton Radunić, Mario Renić i Ante Županović te profesori Marija Balić, Sandra Škrobica, Sanja Vuković i Mario Pavić.


Veselimo se vašem posjetu izložbi!

Vidimo se u atriju Muzeja grada Trogira od 5. do 10. listopada, 9:00 - 13:00!

 

Nema komentara:

Objavi komentar