srijeda, 24. lipnja 2020.

Izložba fotografija Zorana Rubinjonija | Zaronite u morske dubine u atriju Muzeja grada Trogira!



Konačno je došlo vrijeme za nestrpljivo iščekivani nastavak izložbenih aktivnosti u Muzeju grada Trogira! Zakašnjeli početak ove izložbene sezone obilježit će zanimljiva izložba fotografija koja će biti postavljena u potpuno obnovljenom izložbenom prostoru...
 
Riječ je o izložbi podvodnih fotografija Zorana Rubinjonija koja će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena od 1. do 29. srpnja 2020. godine.




Izložbu koja približava podvodni svijet, popraćenu Pjesmom kitova - kompilacijom glasanja kitova i glazbe - koju je uglazbila mlada Splićanka, pomorska biologinja Sara Nikšić, moći ćete razgledati svaki dan 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00. Vjerujemo da ćete svratiti, zaroniti s nama u morske dubine ne samo jednom, već nekoliko puta... i rashladiti se od vrućina koje upravo počinju!




Autor izložbe, Zoran Rubinjoni, ronilac i fotograf, rođen je 16. veljače 1950. godine u Rimu. Ovaj prometni inženjer fotografijom se bavi od 1964. godine, a od 1968. godine izlaže na domaćim i stranim izložbama fotografije kao član fotokluba Elektromašinac. Živi u Trogiru i Beogradu, kao predsjednik Fotosaveza Jugoslavije vodio je galeriju Salon fotografije u Beogradu, a član je i Likovne udruge Trogir.


 
Kao dvadesetogodišnjak počeo se aktivno baviti ronjenjem u klubu podvodnih aktivnosti URS. Sada roni u beogradskoj Amfori i trogirskom Šototajeru. Instruktor je ronjenja. Snima podmorje od 1970. godine. Podvodna fotografija mu postaje strast koja ga ne napušta do današnjih dana. Organizira i sudjeluje na natjecanjima u podvodnom fotolovu i izložbama podvodne fotografije u zemlji i inozemstvu. Autor je prve samostalne izložbe podvodne fotografije u Beogradu. Najviše je snimao u Jadranskom moru, na lokalitetima oko Trogira, Lastova i Visa, a kasnije i na mediteranskom podmorju Turske, Crvenom moru, u Egiptu i Jordanu, Zanzibaru te u Indijskom oceanu.
 

 
Počeo je snimati fotoaparatom Zenit sa improviziranim podvodnim kućištem. Potom snima Nikonosom i, nposlijetku,  u digitalnoj tehnologiji, različitim modelima Olympusa sa tvorničkim kućištima. Od nedavno koristi i GoPro kameru.

"Fotografije na ovoj izložbi su odabir s „likovnom“ pretenzijom. Projekcija sadrži širi odabir sa željom da se gledatelju približi ugođaj podvodnog svijeta. Izložba je pokušaj odgovaranja na pitanje „ZAŠTO RONIM?“.", zaključuje Zoran Rubinjoni.
 




Uistinu se nadamo da ćete nam se pridružiti na ovoj izložbi!
Vidimo se u atriju Muzeja grada Trogira svaki dan od 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00 sat!*




*svečano otvaranje neće biti održano. Ukoliko biste željeli kontaktirati s autorom, dostupan je na e-adresi sototajertrogir@gmail.com, broju mobitela +385 99 401 2171, a možete ga pratiti i na instagramu @rubignjurac




Veselimo se što ćete dijeljenjem ovog posta na društvenim mrežama
pozvati prijatelje da razgledaju izložbu!


Nema komentara:

Objavi komentar