četvrtak, 23. travnja 2020.

Danas je Svjetski dan knjige i autorskih prava...


Jučer je, osim Dana planeta Zemlje koji smo obilježili prigodnom bojankom, bio i Dan hrvatske knjige koji smo obilježili online FESeTemanom trogirskoga libra pod naslovom 17 novih publikacija autorom ili temom vezanih za Trogir koje zavrjeđuju vašu pažnju!
 
Danas se pak obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava! Obilježava se od 1995. godine, a datum 23. travnja odabran je jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes Saavedra i William Shakespeare. No, sama ideja obilježavanja ovog dana zasniva se na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja - prema tradiciji iz srednjeg vijeka na današnji dan muškarci su ženama poklanjali ruže, a od 1925. postao je običaj da su im one zauzvrat poklanjale knjige...
 
Mi vam danas poklanjamo poster s malim pregledom knjiga koje bi svaki zaljubljenik u Trogir, njegovu povijest i umjetnost trebao pročitati (puno ih je više no što na poster stane!), a uz to i  bojanku koju je na temu knjiga i čitanja pripremila muzejska pedagoginja Goranka Tomaš.











Uživajte u čitanju, citatima i bojenju! 
Sretan vam svjetski dan knjige! 





Nema komentara:

Objavi komentar