Hoće li vas ovaj ilustrirani recept potaknuti da ga isporobate? Mi bismo to baš voljeli!
Hoće li vas možda potaknuti da ilustrirate neki svoj recept? I to bismo voljeli!
U svakom slučaju, nadamo se da ćete nam pokazati rezultate inspiracije na facebook stranici Muzej grada Trogira ili nas tagirati na instagramu @trogirmuseum - kao što ste to napravili sa papirnatim cvjetovima inspiriranima online radionicom i obojenim bojankama i oduševili nas! Hvala vam!
Ovaj je recept isprobala i ilustrirala muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, koja poručuje:
Bez kruha uglavnom ne možemo zamislilti obrok ili pak više njih. Ovaj proizvod čovjek uvijek konzumira i jedinstven je po tome što nikada ne dosadi. U prilog tomu ide činjenica da bi nam svako drugo jelo dosadilo kada bismo ga svakodnevno konzumirali. Domaćice su nekada same mijesile i pekle kruh na otvorenom ognjištu – kominu, ili u štednjaku na drva. Ljepota ove namirnice ležala je u činjenici da se priprema na vatri. S vremenom ljudi su prestali koristiti ogrjev na drva, pa su tako u domaćinstvima nestali i komini i špakeri. Nedostatak ognjišta i sve brži život doveo je do toga da se kruh više uopće ne peče kod kuće već se kupuje. No, u teškim vremenima ljudi će opet kupovati brašno i kvasac, odnosno u trenutku kada se čovjek počinje bojati gladi u glavi mu je kako napraviti kruh.
Ovom prigodom ilustrirala sam recept najjednostavnijeg načina pripreme kruha koji već godinama radim od vode, brašna, ulja, soli i kvasca. Recepata ima raznih no kruh se u prošlosti uvijek radio od najjednostavnijih namirnica. Isto tako, na ilustraciji je prikazano kako će vam se tijesto lagano dignuti bez špakera na drva i njegove beskrajne topline.
Nadam se da ćete biti zadovoljni i stojte mi dobro!
Radujemo se vašem kruhu i/li ilustriranim receptima!
Čuvajte se i #ostanitedoma
Dijeljenjem ovog blog posta
potakni i prijatelje na stvaralaštvo:
Nema komentara:
Objavi komentar