srijeda, 25. ožujka 2020.

Ilustrirani recept za kruh naš svagdašnji (𝙥𝙧𝙤𝙫𝙟𝙚𝙧𝙚𝙣𝙤 𝙙𝙤𝙗𝙖𝙧 𝙠𝙖𝙤 𝙠𝙧𝙪𝙝!)


Hoće li vas ovaj ilustrirani recept potaknuti da ga isporobate? Mi bismo to baš voljeli!
Hoće li vas možda potaknuti da ilustrirate neki svoj recept? I to bismo voljeli!
U svakom slučaju, nadamo se da ćete nam pokazati rezultate inspiracije na facebook stranici Muzej grada Trogira ili nas tagirati na instagramu @trogirmuseum - kao što ste to napravili sa papirnatim cvjetovima inspiriranima online radionicom i obojenim bojankama i oduševili nas! Hvala vam!




Ovaj je recept isprobala i ilustrirala muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, koja poručuje:
Bez kruha uglavnom ne možemo zamislilti obrok ili pak više njih. Ovaj proizvod čovjek uvijek konzumira i jedinstven je po tome što nikada ne dosadi. U prilog tomu ide činjenica da bi nam svako drugo jelo dosadilo kada bismo ga svakodnevno konzumirali. Domaćice su nekada same mijesile i pekle kruh na otvorenom ognjištu – kominu, ili u štednjaku na drva. Ljepota ove namirnice ležala je u činjenici da se priprema na vatri. S vremenom ljudi su prestali koristiti ogrjev na drva, pa su tako u domaćinstvima nestali i komini i špakeri. Nedostatak ognjišta i sve brži život doveo je do toga da se kruh više uopće ne peče kod kuće već se kupuje. No, u teškim vremenima ljudi će opet kupovati brašno i kvasac, odnosno u trenutku kada se čovjek počinje bojati gladi u glavi mu je kako napraviti kruh.
Ovom prigodom ilustrirala sam recept najjednostavnijeg načina pripreme kruha koji već godinama radim od vode, brašna, ulja, soli i kvasca. Recepata ima raznih no kruh se u prošlosti uvijek radio od najjednostavnijih namirnica. Isto tako, na ilustraciji je prikazano kako će vam se tijesto lagano dignuti bez špakera na drva i njegove beskrajne topline.
Nadam se da ćete biti zadovoljni i stojte mi dobro! 






Radujemo se vašem kruhu i/li ilustriranim receptima!



Čuvajte se i #ostanitedoma



Dijeljenjem ovog blog posta
potakni i prijatelje na stvaralaštvo:



Nema komentara:

Objavi komentar