srijeda, 4. rujna 2019.

FOTOGALERIJA | Otvorena izložba "Čuvari iz sjene"


U prepunom atriju Muzeja grada Trogira 3. rujna 2019. otvorena je izložba "Čuvari iz sjene" u kojoj autorica Goranka Tomaš predstavlja prekrasno svetište Gospe od Prizidnica s naglaskom na njegove višestoljetne čuvare - obitelj Nakir iz Slatina. 

Nakon uvodne riječi ravnateljice Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega, toplim i inspirativnim riječima mnogobrojnoj su se publici (iako je "puno lakše držati metlu nego govor") obratili  Mirjana i Joško Nakir, predstavnici obitelji Nakir koja se o svetištu brine od 1857. godine te autorica izložbe i kataloga Goranka Tomaš.
 
Fotografije s otvaranja razgledajte u nastavku, a izložbu "Čuvari iz sjene" svaki dan od ponedjeljka do subote 10:00 - 13:00 te 17:00 - 20:00 sve do 30. rujna 2019. 















Katalog izložbe "Čuvari iz sjene" najnovije je izdanje Muzeja grada Trogira u kojem na 60 stranica možete saznati brojne zanimljive informacije o svetištu i njegovim čuvarima, pogledati brojne fotografije iz obiteljske arhive Anđelke, Mirjane i Snježane Nakir, kao i nove fotografije autora Joška Hercega. Katalog je dostupan u Muzeju grada Trogira po cijeni od 60,00 kuna.



Više fotografija nalazi se u albumu Muzej grada Trogira: izložbe i događanja 2019. na facebook stranici Muzej grada Trogira. 



Nema komentara:

Objavi komentar