petak, 9. kolovoza 2019.

Čiovski opus Tome Hrgote u Muzeju grada Trogira


 "Na moj otok došao je Tomo Hrgota slikati svoj zimski Čiovski opus uljima na platnu. Odveli smo ga na Istok i Jug i Zapad otoka, a Sjever je gledao svakog jutra budeći se u jasnom postojanju mora između otoka i kopna", napisala je Mejrema Reuter u predgovoru izložbi "Čiovski opus" koja će se u utorak, 13. kolovoza 2019. u 21:00 sat otvoriti u atriju Muzeja grada Trogira.






"Tomo slavi i slika prirodu kao da mu je mirna sestra koja ga gleda i čuva kad on to i ne primjećuje. Zahvaljuje joj blagim treptajima svjetla po plohi nostalgije ujednačenog kolorita nutrine koja nas preplavi i prelije svijest da smo mogli, a eto, nismo, vrisnuti na vrijeme i zadržati balans koji smo izgubili. Priroda je uništena. Ostali su samo fragmenti koje Tomo prepoznaje dušom umjetnika kao izvor jedinog ostatka mudrosti.
U tišini pričaju o Zemlji. Materi. Stvaraju radosno sjedinjenje umjetnika i prirode. I to traje. Kroz cijeli zimski Čiovski Opus. I one druge koji nastaju. Otok mijenja svoje boje. More isto tako. A mi rastemo uvijek sa slikom ispunjenja.
I sad smo tu.", zaključuje Mejrema Reuter.



Budite tu - u atriju Muzeja grada Trogira, u utorak, 13. kolovoza u 21:00 sat.





Veselimo se vašem dolasku!


Izložba će biti otvorena do 28. kolovoza 2019. godine.
Radno vrijeme izložbenog prostora i stalnog postava Muzeja grada Trogira
tijekom kolovoza je ujutro 10:00 - 13:00 te poslijepodne 18:00 - 21:00.




Pozovite i prijatelje da  n/vam se pridruže:

Nema komentara:

Objavi komentar