petak, 7. lipnja 2019.

FOTOGALERIJA | Otvorena izložba "Recikliraj, ideje iz prošlosti"



U četvrtak, 6. lipnja u atriju Muzeja grada Trogira otvorena je izložba Recikliraj, ideje iz prošlost/Recycle, ideas from the past. Uz uvodnu riječ domaćina - ravnateljice Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega i kustosice Lujane Paraman, inicijatorice postavljanja ove izložbe u Trogiru, više o izložbi rekla je Jacqueline Balen iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja je uz Andreju Kudelić iz Instituta za arheologiju z Zagrebu i Inu Miloglav s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, autorica ove zanimljive izložbe. Izložbu je, u povodu svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježavao 5. lipnja, otvorila dogradonačelnica Trogira Ruža Kovačević Bilić.



 


 


Izložbu Recikliraj, ideje iz prošlosti/Recycle ideas from the past prati i elektronička publikacija (TU JE) u kojoj je devetanest autora obradilo temu recikliranja u prošlosti, primjerice Novo lice starih kovanica, Rimljaninu ništa nije smeće - pogotovo ne hrana, Recikliranje prostora kroz prošlost Dalmacije, ... kao i prigodna, besplatna brošura koju posjetitelji mogu dobiti posjete li izložbu koja će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena do 29. lipnja u radnom vremenu od ponedjeljka do subote ujutro 10:00 - 13:00 te poslijepodne od 17:00 do 20:00.








Više fotografija nalazi se u albumu Muzej grada Trogira: izložbe i događanja 2019. na facebook stranici Muzej grada Trogira.



Tekst i fotografije: 
Maja Maljković Zelalija 
(Muzej grada Trogira)

Nema komentara:

Objavi komentar