srijeda, 27. veljače 2019.

New Research on Ancient Trogir | Predavanje u Institutu za arheologiju u Zagrebu



U ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine s početkom u 11:00 sati u knjižnici Instituta za arheologiju u Zagrebu održat će se predavanje New research on ancient Trogir. A joint Croatian-Austrian mission.

Predavanje u kojem će biti predstavljeni rezultati arheoloških istraživanja koja su se tijekom veljače 2018. godine odvijala u centru Trogira - s posebnim naglaskom na pronalazak groblja iz ranosrednjovjekovnog razdoblja, održat će Lujana Paraman (Muzej grada Trogira), dr. sc. Marina Ugarković  (Institut za arheologiju u Zagrebu) i dr. sc. Martin Steskal (Arheološki institut Austrijske akademije za znanost). 









Ovo je predavanje dio znanstveno-istraživačkog projekta Trogir Through Time, uspostavljenog tijekom 2017. godine u suradnji Muzeja grada Trogira s Arheološkim institutom Austrijske akademije za znanost u Beču, Institutom za arheologiju u Zagrebu te Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture u Trogiru. Riječ je o nacionalnom i međunarodnom projektu od izuzetnog značaja za Trogir o kojemu nešto više možete saznati OVDJE. Puno više moći ćete saznati 4. ožujka 2019. u 11:00 sati u knjižnici Instituta za Arheologiju u Zagrebu. Predavanje će u lipnju biti održano u Trogiru.



Veselimo se Vašem dolasku!




 Podijelite ovu informaciju s prijateljima:



Nema komentara:

Objavi komentar