petak, 30. studenoga 2018.

Trogir grad od kamena i ljubavi: izložba "Kako vidim osobe s invaliditetom", predstava "Sve naše beside", razgovori ugodni...




U ponedjeljak, 3. prosinca 2019. godine u 9:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se tradicionalna izložba "Kako vidim osobe s invaliditetom". Ovu izložbu, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, organizira Udruga tjelesnih invalida TOMS u suradnji s Osnovnom školom Petra Berislavića, a može se razgledati do 6. prosinca svaki dan 10:00  - 13:00 te 17:00 - 20:00 sati.




Plakat izložbe | autorica crteža je učenica Daria Pažanin






Ove je godine obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom povezano s obilježavanjem Međunarodnog dana volontera te se pod naslovom "Trogir grad od kamena i ljubavi" obilježava od 1. do 6. prosinca! Cilj ove humanitarne manifestacije je prikupiti sredstva za kupnju sprave scala mobil koja bi osobama u kolicima olakšala kretanje starom gradskom jezgrom.



Program manifestacije počinje u subotu, 1. prosinca kada će se u 18:00 sati u Trgovačkom centru Marisa održati predstava SVE NAŠE BESIDE Amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela. 








Na sam Dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak 3. prosinca, u 9:00 sati se, kako smo već i spomenuli, otvara tradicionalna izložba u atriju Muzeja grada Trogira, nakon čega od 9:30 sve prolaznike očekuje TOMS-ov slatki kantun na malom mostu.
Program se nastavlja u 18:00 sati u TC Marisa (prvi kat) na zanimljivom razgovoru IZ NAŠEG KUTA - Život s darovanim teškoćama na kojem će sudjelovati Jelena Baković, Mario Bebek, fra Zvonko Benković i Mario Markovina, uz moderatoricu Ivanu Mitar i voditeljicu Marinu Trogrlić.

5. prosinca, kada se obilježava Međunarodni dan volontera,  u 18:00 sati u TC Marisa održat će se razgovor I ČINIM PRAVU STVAR - Malo riječi za velika djela u kojem će sudjelovati Saša Šourek, Tanja Tešija i Darko Veršić.  Moderatorica je Maja Maljković Zelalija, a voditeljica programa Anita Palada. Večer će biti obogaćena glazbenim gostima – Trogirskim kantima i likovnim postavom Vilima Halbartha.







Tijekom svih događanja posjetitelji će moći priložiti donaciju za uređaj scala mobil, koji Trogir još uvijek nema, a uvelike bi olakšao kretanje po staroj gradskoj jezgri osobama u invalidskim kolicima...





Podijelite ovu informaciju s prijateljima i svakako dođite na događanja predviđena
bogatim i zanimljivim programom, ukoliko ste u mogućnosti donirajte te i na taj način
obilježite Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera u Trogiru.



Nema komentara:

Objavi komentar