petak, 12. svibnja 2017.

Radionice "Neću politiku u svoju butigu!" u povodu Međunarodnog dana muzeja u Muzeju grada Trogira



"Neću politiku u svoju butigu!" naslov je novih radionica koje će se u povodu Međunarodnog dana muzeja održati u Muzeju grada Trogira. Svake godine Međunarodni dan muzeja obilježava se 18. svibnja aktivnostima u sklopu određene teme koju predlaže ICOM, a ove godine tema je Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima.


Zanimljive radionice koje je muzejska pedagoginja Goranka Tomaš osmislila za MDM 2017. održat će se u srijedu, 17. svibnja u 16:00 sati te na sam Međunarodni dan muzeja - u četvrtak, 18. svibnja u 9:00 sati.

U povodu Međunarodnog dana muzeja radionice su BESPLATNE, potrebno je samo prijaviti se na e-mail gogtomas@gmail.com, broj mobitela 099 6707 159 ili telefona 881 406 (birati 6).







Evo što o radionicama kaže njihova voditeljica Goranka Tomaš:

Politika običnim ljudima uglavnom nije draga, neminovno donosi stres i raspravu. No, bez obzira na to, politika je stalno prisutna u našem životu, koliko god je ignorirali ona se opet i opet, bavi nama, pa se onda i mi bavimo njom... Politika nam određuje život, na ovaj ili onaj način, određuje nam ljepotu ili "neljepotu" mjesta u kojem živimo, posla kojim se bavimo... Politika ne može postojati bez političara, a oni ne mogu postojati bez glasača i glasovanja... Biračko pravo imaju hrvatski državljani s navršenih 18 godina života. Do tih godina punoljetnosti, djeca puno slušaju od nas odraslih o predsjednicima, vladi, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima, vijećnicima... Danas kao i nekada, svi se oni biraju, a da bi se mogli birati mora postojati glasačka kutija u koju će građanin staviti list papira sa odabirom pojedinog kandidata ili pak više njih.
Međunarodni dan muzeja ove godine okružen je lokalnim izborima; djeca o tome svakodnevno slušaju i pitaju se kako to sve ide i zašto...
Dogodila nam se i sretna okolnost u kojoj Muzej grada Trogira čuva glasačku kutiju iz 17. stoljeća
Iz svih tih razloga, nema nam druge, nego da budemo IN i napravimo svoju glasačku kutiju te da ispričamo djeci malu priču o glasanju jer: I ti ćeš jednoga dana imati pravo glasa, a svaka kaplja pomaže ga tkati... uvijek! 

Veselimo se vašim prijavama i dolasku!

 



 Na sam Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja u 20:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira očekuje vas i otvaranje izložbe "Spomenici kojih nema – nepoželjne krhotine prošlosti". Svoj dolazak već možete planirati, a detalje donosimo uskoro!




Nema komentara:

Objavi komentar