srijeda, 21. travnja 2021.

FESeTemana trogirskoga libra otvara se 22. travnja! Dobro nam došli!


9. FESeTemana trogirskoga libra - tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama - održavat će se u atriju Muzeja grada Trogira od  22. do 29. travnja 2021. godine.

Otvaranjem FESeTemane na Dan hrvatske knjige, ustanovljen u spomen na Marka Marulića koji je upravo 22. travnja prije točno 500 godina dovršio Juditu, Muzej grada Trogira se pridružuje proslavi ovog velikog jubileja.

 

Tradicionalna manifestacija FESeTemana trogirskoga libra u organizaciji Muzeja grada Trogira nastala je prije 10 godina prema ideji Daniele Kontić, s ciljem obilježavanja Dana hrvatske knjige u Trogiru. 
Ove će godine u atriju Muzeja grada Trogira posjetiteljima biti ponuđeno nikad više naslova trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskom tematikom - njih  preko 120! 
Svratite u atrij Muzeja grada Trogira, razgledajte ponudu i pronađite nešto za sebe - od poezije i beletristike preko znanstvenih studija i časopisa iz područja glazbe, filozofije, zaštite spomenika i povijesti do slikovnica za djecu. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 14:00, subotom od 9:00 do 12:00, a na sam dan otvaranja - Dan hrvatske knjige, u četvrtak, 22. travnja od 9:00 do 14:00 te 17:00 do 20:00 sati.


Iz ponude izdvajamo novije naslove poput: Tonči Burić: Trogirski distrikt u srednjem vijeku do 1537. godine,  Ana Plosnić Škarić: Lapicide i marangoni u spisima trogirske kasnosrednjovjekovne komune,  Aleksandra Bilić Petričević: Izložba nacrta zgrade Režije duhana u Trogiru i Trogirski slikarski krug u prvoj polovici 20. stoljeća, Andrea Debak: Lota i kralj, Lidija Butković Mićin: Moderna arhitektura Trogira, Marinski običajnici, Roko Ivanda: Baština izgubljene Bosiljine, Ivo Babić: Iz dalmatinskog srednjovjekovlja, ...

 



Veselimo se Vašem dolasku u atrij Muzeja grada Trogira od 22. do 29. travnja 2021.!

 

 

Hvala što ćete podijeliti ovu informaciju s prijateljima na društvenim mrežama!



Nema komentara:

Objavi komentar