četvrtak, 21. veljače 2019.

Radionice "Ljubičica" u Muzeju grada Trogira




U utorak, 26. veljače 2019. u 16:00 sati te u srijedu, 27. veljače u 9:00 sati u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira održat će se radionice "Ljubičica". Cijena radionice je 20,00 kuna, a prijave se primaju na tel. 881 406 (6), e-adresu gogtomas@gmail.com, odnosno na mob. 0996707159.






U uvodu u novu muzejsku radionicu Goranka Tomaš, voditeljica radionice kaže:
"U životu smo okruženi raznim stvarima, živim i neživim bićima, pojavama. Neke primjećujemo dok nam druge promaknu; nisu bile u fokusu u datom momentu. Poznato je da u muzeju žive muzejski predmeti koji pričaju razne priče iz prošlosti... No, u muzeju obitavaju i razna druga bića kao dio pojedinog godišnjeg doba ili kao dio svakodnevice. Jedno takvo biće koje nas svake godine razveseli smješteno je u muzejskom dvoru i nosi naziv ljubičica - ona mala, nježna i mirisna.
Mirisna ljubičica je samonikla biljka, simbol proljeća, ali i vječnog života i ljubavi. Ono što ovaj krhki cvjetić čini posebnim svakako je njegova boja, veličanstvena ljubičasta kao simbol plemenitosti ili u nekom drugom vremenu znak pokore. Osim ljepote, ljubičica ima i razna ljekovita svojstva za koja su ljudi znali još od davnina. Prema mitu, prve ljubičice su nastale iz krvi Atisa kojeg je Kibela kaznila zbog neuzvraćene ljubavi. Ljubičica je svakako cvijet kojim se čovjek tijekom svoje povijesti bavio na različite načine, ona je vjesnik proljeća... A to su sve neki od razloga zbog kojih je ljubičica naša nova tema muzejskih radionica! Polaznici radionica slikat će ljubičice tehnikom akvarela - tehnikom koja je zahvaljujući svojoj prozirnosti omogućila neke od najljepših slika cvijeća u svijetu umjetnosti! Možda će baš tvoj akvarel postati neprocjenjiv!"



Prijavi se i u dobroj atmosferi "uberi" svoju akvarel ljubicu!

  


Podijelite ovu informaciju s onima za koje 
mislite da bi ih mogla zanimati: 
 

Nema komentara:

Objavi komentar