petak, 10. kolovoza 2018.

Neno Mikulić izlaže u Trogiru | Izložba "Triptih" otvara se 17. kolovoza u Muzeju grada Trogira



Izložba "Triptih" Nene Mikulića otvara se u atriju Muzeja grada Trogira u petak, 17. kolovoza 2018. u 21:00 sat, a njegovi galebi, mornari, brodovi, klapski pjevači, dalmatinske babe, biste gospode iz prošlih vremena, zagrljaji, poljupci, leptirmani i dame s leptirićima u trbuhu, ... nisu sve što vas očekuje na ovoj izložbi!







Mikulićev trogirski "Triptih", kako se zove ova, njegova prva izložba u Trogiru, sastavljen je od već poznatih reljefnih slika i drvenih skulptura (uz koje, kada ih promatrate, u pozadini ne možete ne čuti dijaloge iz Maloga mista, neke Arsenove morske stihove ili Runjićev Picaferaj... onaj trajni duh starog Mediterana koji nije još zaboravljen..., kako kaže Iva Körbler), ali i recentnih radova - slika na platnu.


Cijeli novi stil koji predstavlja u Trogiru nastao je ove godine i u jednom dahu... Radi se o vrlo ekspresivnim slikama, kaže Mikulić. U pitanju je figurativno slikarstvo, ali na potpuno nov način. Likovi na slikama prikazani su vrlo seriozno, bez najmanjeg prisustva naive ili dopadljivosti koji su krasili moje ranije slikoreljefne slike. Potezi kista vrlo su užurbani, boja je nanesena snažno, ponekad gotovo i agresivno, kaplje i cijedi se u stvaralačkom zanosu...


 _____________________________________________________________________________________________________________________


Neno Mikulić rođen je 1964. godine u Splitu.
Kemijsko - tehnološki fakultet završio je u Zagrebu 1987. godine. U prosincu 2002. godine diplomirao je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorkog Žuvele. Živi i radi u Splitu.

Djela mu se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Galeriji sv. Krševana u šibeniku te u privatnim zbirkama diljem svijeta.

Njegov rad možete pratiti i na Facebook stranici Neno Mikulić Art.
 _______________________________________________________________________________________






Svakako ne propustite doći u atrij Muzeja grada Trogira upoznati se s ("novim") Mikulićem!
Podsjećamo, otvaranje izložbe je 17. kolovoza u 21:00 sat, a bit će otvorena do 8. rujna 2018. 
Radno vrijeme Muzeja grada Trogira tijekom kolovoza je svaki dan 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00 sat, a tijekom rujna od ponedjeljka do subote 10:00 - 13:00 te 17:00 - 20:00.






Podijelite ovaj post s prijateljima:


Nema komentara:

Objavi komentar