subota, 10. prosinca 2016.

Pišem čestitku u Muzeju grada Trogira



„Pišem čestitku“ naslov je radionica za odrasle koje će se održati u Muzeju grada Trogira 15. prosinca 2016. u 17:00 sati.





Pitate se što je potaklo muzejsku pedagoginju Goranku Tomaš na organizaciju ovih radionica? Evo što nam kaže:

- Prije samo 20 godina ljudi su jedni drugima slali božićne čestitke. Željno bi iščekivali poštara da napuni kućni sandučić bijelim omotnicama... Iza tih omotnica skrivala se čarolija raznobojnih sličica posutih prosincom. Osim sličica, bile su tu i dobre želje za nadolazeće blagdane te za cijelu sljedeću godinu; želje ispisane rukopisom i posebnom pisalicom. Dobivene čestitke, kasnije bi ukrašavale kuću i čuvale se iz godine u godinu. Danas, sve rješavaju različite vrste ekrana i tipkovnica... Polako, ali sigurno zaboravljamo pisati, jer „smartphone je najpametniji“. Ipak, koliko god mi mislili ili znali da moderna vremena olakšavaju život, ima jedna sitnica koju ta vremena otežavaju. Ta sitnica, bila bi izrečena ovako: Živi u skladu s vremenom, ali nemoj zaboraviti da kad ručno nešto napraviš, istinski daješ sebe i to ostaje d u ž e  u svemiru; nema "copy/paste/delete"! 

Prijavite se na radionice „Pišem čestitku“ na e-adresu gogtomas@gmail.com, broj telefona 021 881 406 ili mobitela 099 670 7159. Cijena radionice je 20,00 kuna, a sve potrepštine ra rad su osigurane i čekaju vas u Muzeju grada Trogira.



Veselimo se Vašim prijavama!

:)





Nema komentara:

Objavi komentar