srijeda, 9. studenoga 2016.

Dvije ideje za provesti četvrtak: nakon kviza znanja, dođite na "Prvi ples"



Još nemate plan kako provesti četvrtak poslijepodne? 
Imamo za vas dva odlična prijedloga!


Četvrtak, 10. studenog mogli biste provesti vježbajući moždane vijuge u kvizu znanja u povodu Dana grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog, a potom biste te iste vijuge mogli odmoriti uz  „Prvi ples“ – promociju CD-a Mandolinskog orkestra KUD-a Kvadrilja! Više donosimo u nastavku...



42 PITANJA, 10 NATJECATELJA, 4. GODINA ZA REDOM, 2 EKIPE

Četvrtu godinu zaredom, u suradnji Muzeja grada Trogira i Srednje škole Ivana Lucića, održat će se kviz znanja u povodu Dana grada Trogira i blagdana sv. Ivana Trogirskog.


Kod kojeg je rta – sa svim predmetima i neoštećena – nakon što je potopljena u nevremenu, izronila lađa sv. Ivana? Kako se još, s obzirom na blizinu Kneževa dvora, naziva južni ulaz u Katedralu? Kojih se sve datuma slavi sv. Ivan Trogirski?



Ne brinite se - nismo pogriješili i otkrili ovogodišnja, već se prisjećamo nekih proteklih pitanja iz kviza znanja (a vjerujte, tijekom protekle četiri godine, sakupila ih se lijepa kolekcija!). Ovu će pak godinu obilježiti neke novosti – od šest grupa pitanja tri će grupe biti sastavljene od po sedam klasičnih pitanja znanja, dok će tri sadržavati po sedam foto-pitanja. 

Koja će ekipa imati više točnih odgovora na ukupno 42 pitanja? Hoće li to biti ekipa pod mentorstvom profesora povijesti Frane Alića u sastavu Marija Bareta, Marea Biočić, Duje Matić, Ljubica Stella i Luciano Žaja ili ekipa pod mentorstvom profesora Siniše Geića koju čine Luigi Drnasin, Ivana Kovačević, Ivana Tomić, Josip Ugrina i Aron Vukman?

Tko je od njih bio uspješniji pratit će tročlani žiri u sastavu dr. sc. Fani Celio Cega, ravnateljica Muzeja grada Trogira, don Vinko Sanader, župnik Župe sv. Lovre i dekan Trogirskog dekanata te Radovan Slade Šilović, dogradonačelnik grada Trogira.

Ako ste zaljubljenik u kvizove, ali i stare fotografije, volite li povijest grada – svakako nam se
pridružite u Gradskoj vijećnici u četvrtak, 10. studenog 2016. u 17:00 sati!




POZIVAMO VAS NA "PRVI PLES"

Isti dan, u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se promocija  dugoočekivanog CD-a
  „Prvi ples“ Mandolinskog orkestra KUD-a „Kvadrilja“.



CD „Prvi ples“, sastavljen je od skladbi koje je je 1905. godine „uglasbio i za tambure udesio“ maestro Ivan Bozzotti, o kojem će na promociji nekoliko prigodnih riječi reći profesor Jakov Košćina – nekadašnji član i voditelj Mandolinskog orkestra KUD-a Kvadrilja. O htijenju i okružju za CD pričat će umjetnički voditelj mandolinskog orkestra i producent CD-a g. Šime Ercegović te glazbeni producent CD-a - također nekadašnji član Mandolinskog orkestra - profesor Ivan Cinotti.

Uz goste – Mandolinski orkestar KUU „Andrija Matijaš Pauk“ iz Marine i domaćine – Mandolinski orkestar KUD-a „Kvadrilja“ bit će to jedna - vjerute nam na riječ - „dobro ugođena“ večer koja se nikako ne bi smjela propustiti!




Veselimo se vašem dolasku!





Nema komentara:

Objavi komentar