petak, 24. lipnja 2016.

Ide bojna... 25 godina posli | izložba u Muzeju grada Trogira



Izložba u povodu 25. obljetnice 2. bojne Kralj Tomislav 114. brigade HV-a  - Ide bojna... 25 godina posli otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u utorak, 28. lipnja 2016. godine u 20:00 sati. Izložba će biti otvorena do 7. srpnja.

Veselimo se Vašem dolasku!






 "Danas su vrimena od anarhije i omalovažavanja svega i svačega... sve ono što je vezano uz Domovinski rat – pod povećalom je... Čudno kako se isto ne čini s nekim drugim ratovima, ovdi i svugdi u svitu, tu nema moraliziranja i pametovanja, tu ili tamo sve JE jasno... U Domovinskom ratu netko nas je napa i mi smo se branili, bili smo jedinstveni i povezani, bili smo ka jedan i nismo se sramili svega onoga što smo osjećali... danas su neka druga vrimena, ali ostaje vječni spomen - svi oni koji su branili domovinu časno, svi oni kojima je glava bila u borši i koji su samo jednu sekundu (a kamoli sat, misec, godinu...) bili životno ugroženi, oni koji su poginuli, koji su silovani, čije su kuće spaljene, koji su vrime proveli u logorima... sve njih se NIKADA, NIKADA ne smije zaboraviti, i tu ne postoji ništa drugo osim poštivanja i pijeteta... R E S P E C T.
Jednom su neki išli branit domovinu, časno i čistoga srca, nisu imali ništa, ali imali su hrabro srce, to srce i danas kuca kod ponosnih ljudi...


Ide BOJNA, 25 godina posli..."


pripadnik Trogirske bojne





radno vrijeme Muzeja grada Trogira 
tijekom lipnja: 09:00 - 12:00 te 17:00 - 20:00, 
tijekom srpnja: 09:00 - 12:00 te 18:00 - 21:00. 
~





Nema komentara:

Objavi komentar