petak, 29. travnja 2016.

Ivan Alajbeg izlaže samo jednu sliku




 Ivan Alajbeg u atriju Muzeja grada Trogira izlaže samo jednu sliku. Izložba se može razgledati od 3. do 11. svibnja 2016. godine.





OVA SLIKA SE PROTIVI ŠTO JE GLEDAŠ, ALI NE MOŽE UČINITI
NIŠTA PO TOM PITANJU






Ivan Alajbeg rođen je 1978. godine u Splitu. Završio je Školu likovnih umjetnosti u Splitu, a potom studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, gdje je diplomirao 2004. u slikarskoj klasi profesora Ante Kajinića. Od 2005. član je HULU-a Split.


Ukoliko se pitate zašto samo jedna slika, autor ima odgovor na vaše pitanje:

    - Recimo da mi je dosadilo raditi nekakve cikluse, a da sa njima kažem gotovo isto kao i sa jednom slikom. Bitna mi je samo ova slika i bakteroidna forma na njoj, tako da nema smisla umnožavanje i razrada ideje kvantitativno.

    Na slici prevladava geometrijska apstrakcija, ali ne stroga – dozvoljavam si greške...  Interpretacije slike su višeznačne, o kojima ni sada ni inače ne želim govoriti, zaključuje autor.


Tijekom trajanja ove minimalističke izložbe moći ćete upoznati autora, koji će u atriju Muzeja grada Trogira boraviti svakog dana ujutro 09:00 – 12:00 te poslijepodne 17:00 – 20:00 sati.




* NAPOMENA: službene ceremonije otvaranja izložbe nema, izložba će biti otvorena od 3. do 11. svibnja u već navedenom radnom vremenu *



1 komentar:

  1. Ivane, i ja sam izložila samo jednu sliku! Pozdrav (ne mogu doć jer čuvam mačke)!

    OdgovoriIzbriši