srijeda, 4. studenoga 2015.

Stivanja 2015. | događanja u Muzeju grada Trogira



Prigodnim programom koji će se odvijati od ponedjeljka, 9. studenog do subote 14. studenog obilježit će se Dan grada Trogira i blagdan sv. Ivana Trogirskog. Već tradicionalno Muzej grada Trogira, u ulozi suorganizatora događanja, sudjeluje u ovoj proslavi - tako će se sljedeći tjedan u Muzeju održati otvaranje izložbe radova djece Dječjih vrtića Trogir, kviz znanja o sv. Ivanu Trogirskom, predstavljanje knjige i cd-a Marina Limića te koncert profesora Glazbene škole Josipa Hatzea – PO Melita Lorković. Cjeloviti program očekuje vas u nastavku.




DOGAĐANJA U MUZEJU GRADA TROGIRA:



    Prvo od događanja u Muzeju grada Trogira, u okviru Stivanje 2015., predstavljanje je notnog albuma s popratnim cd-om  „Skladbe za klavir“ Marina Limića u izdanju Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Predstavljanje će se održati u Galeriji Cate Dujšin Ribar u ponedljeljak, 9. studenog, u 19:00 sati. U ulozi predstavljača naći će se glavni urednik – fra Gabrijel Hrvatin Jurišić.

    
Tradicionalna izložba dječjih radova polaznika Dječjih vrtića Trogir u povodu Dana grada, ali i Dana Dječjih vrtića Trogir, otvorit će se u utorak, 10. studenog 2015. godine u 19:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira. Koja  su nam mala umjetnička djela kreativne dječje ruke izradile ove godine moći ćete razgledati do 14. studenog 2015. – ujutro od 9:00 do 12:00 te poslijepodne od 17:00 do 20:00 sati.


  U srijedu, 11. studenog s početkom u 18:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se koncert profesora Glazbene škole „Josip Hatze“ – područnog odjela „Melita Lorković“. Nastupit će Ante Ivkošič, Svjetlana Luca Mandić, Robert Žburin, Kristina Cvitanić, Viktor Karažinec i Jovana Vasić.


    Treću godinu za redom u organizaciji Muzeja grada Trogira i Grada Trogira, u Gradskoj vijećnici održat će se kviz znanja iz povijesti posvećen sv. Ivanu Trogirskom i dobu u kojemu je živio. U kvizu će sudjelovati dvije grupe učenika Srednje škole Ivana Lucića. Tko će u borbi znanjem pobijediti i osvojiti glavnu nagradu odlučit će tročlani žiri u sastavu dr. sc. Fani Celio Cega, ravnateljica Muzeja grada Trogira, g. Radovan Slade Šilović, zamjenik gradonačelnika Grada Trogira te don Vinko Sanader, dekan Trogirskog dekanata.
Dođite bodriti mlade povijesničare (a uz to saznati i brojne zanimljivosti o Trogiru u 12. stoljeću!)  u petak, 13. studenog 2015. u 17:00 sati.



__________________

Od događanja izdvajamo i predstave Dječjih vrtića Trogir koje će se održati 9., 10. i 11. studenog u Kneževom dvoru (istok) s početkom u 17:00 sati; koncet polaznika glazbene radionice Ratka Bartulovića koji će se održati u Kneževom dvoru (istok) u utorak 10. studenog u 19:30; od 11. do 13. studenog u katedrali sv. Lovre održat će se Trodnevnica sv. Ivanu Trogirskom; 11. studenog očekuje vas i koncert u katedrali s početkom u 20:00 sati. U četvrtak, 12. studenog otvorit će se novi vatrogasni dom u 15:00 sati, a u 20:00 sati očekuje vas predstava Stilske vježbe u Kneževom dvoru (istok)... Sva događanja tijekom Stivanje 2015. pronađite u programu u nastavku:






Na dobro van došla Stivanja!

Veselimo se vašem dolasku!

Nema komentara:

Objavi komentar