ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Silvija Sunara Ćevid | izložba mozaika i slika u Muzeju grada Trogira

Akademska slikarica Silvija Sunara Ćevid u atriju Muzeja grada Trogira 8. srpnja 2014. u 20:30 otvara izložbu slika i mozaika. Izložba ostaje otvorena do 19. srpnja 2014., a može se razgledati svaki dan ujutro od 09:00 do 12:00 te popodne od 18:00 do 21:00.




“Ako bismo ljudski život promatrali kao građevinu, zasigurno bismo zapazili da je složen od mnoštva kockica koje same po sebi ne predstavljaju naročitu posebnost, ali ako su kockice ukomponirane na pravi način, onda i građevina dobiva na ljepoti i eleganciji.
    U mozaicima naših života posebno mjesto zauzimaju snovi. Snovi  su i  tema koja se suptilno provlači kroz sve radove ove izložbe. Autorica se u svom nadahnuću zaigrala bojama, ali dvije boje se posebno ističu, to su zelena i plava. Razne nijanse ovih boja pridonose intimnom ugođaju sanjarenja, ponekad čak i melankolije. I sam izbor stakla kao materijala kao da ukazuje na svu krhkost i lomljivost snova. Koristeći se apstrakcijom pri izradi mozaika, autorica uspijeva kod promatrača izazvati ekspresiju i uvući ga u svoj unutarnji svijet mašte i slobode. Svijet je to razigranih boja i oblika koji nam ova akademska slikarica donosi na nenametljiv način.
    Četiri ulja na platnu u potpunosti zaokružuje tematiku snova. Na njima su prikazane žene koje sanjare uronjene u svoje misli. Njihova tijela su prikazana kao zrcala unutarnjeg svijeta i ljepote prepune senzualnosti. Ove slike izvrstan su poticaj za promišljanje. Možda bismo se trebali zapitati jesmo li zaboravili predivne, zlatne ptice svojih dječjih snova dok smo sakupljali prolazne stvari?”

prof. Goran Mrnjavac



Silvija Sunara Ćevid rođena je Drnišanka. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu i diplomirala na splitskoj Umjetničkoj akademiji u klasi profesora Gorkog Žuvele. Dosad je svoje radove izlagala samostalno u Drnišu, Kninu i Šibeniku te na više grupnih izložbi. Radi kao profesorica.




Veselimo se vašem dolasku! :)

















Nema komentara:

Objavi komentar