petak, 20. lipnja 2014.

"Male tajne trogirskih lončara" u dvorištu Muzeja grada Trogira | poziv na prijavu sudionika | UPDATE: Galerija fotografija

Fali li vam doma pijata, zdilica, lončića? Upotpunite svoju kolekciju posuđa unikatnim keramičkim posudama koje ste napravili vlastitim rukama!

Pitate se o čemu je riječ?




U okviru Festivala sretnog trenutka “Kairos” - Dana Traguriuma, u dvorištu Muzeja grada Trogira 27. lipnja  2014. (petak) u 18:00 sati održat će se arheološke radionice izrade keramičkog posuđa pod nazivom “Male tajne trogirskih lončara”. Posuđe će se izrađivati na lončarskom kolu i ručno po uzoru na prapovijesne i antičke posude iz doba Tragurija koji se čuvaju u Muzeju grada Trogira. Radionici će prethoditi kratko predavanje o izradi i pečenju keramike.

Voditeljice Goranka Tomaš i Lujana Paraman iz Muzeja grada Trogira, u suradnji s restauratoricom Martinom Ćurković i arheologinjom Zdenkom Vrgoč iz udruge Blago bakine škrinje  pozivaju sve zainteresirane da se, do 26. lipnja prijave za ove iznimno zanimljive (i korisne!) radionice.

Prijave i više informacija:
e-mail: gogtomas@gmail.com i lujaparaman@gmail.com
telefon: 021 881 406 (birati 5 ili 6)

Vidimo se! :)


__________________________________________________________



Kako je bilo otkrivati "Male tajne trogirskih lončara" pogledajte u galeriji fotografija






















Hvala svima na sudjelovanju! :)


Nema komentara:

Objavi komentar