ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

Muzej grada Trogira 1963. - 2013. ● Projekt "50 ZA 50" ● dan 27/50


Fotografije su dokumenti vremena iz kojih najbolje možemo uočiti promjene u našoj okolini. Zanimljivo nam je gledati stare fotografije i uspoređivati gdje je što bilo nekad, a što se na tom istom mjestu nalazi danas... Od svega navedenog, još je najinteresantnije doći u grad u kojem ste ljetovali prije pedesetak godina s fotografijama koje ste tada snimili, i vidjeti koliko se toga promijenilo...


fotografija snimljena 50-ih godina 20. stoljeća


Prije sedam godina dvije su prijateljice Margit Vogel i Elizabet Majek došle u Trogir nakon 47 godina. Sa sobom su ponijele fotografije snimljene prilikom njihovog prvog posjeta. Možete li zamislit njihovo iznenađenje svim nastalim promjenama?

fotografija snimljena 50-ih godina 20. stoljeća



Sigurni smo da i vi rado putujete, fotografirate i na taj način dokumentirate vrijeme... imate li vi fotografija za usporedbu ili ste iznajmljivači pa imate stalne goste koji ne ispuštaju fotoaparat iz ruku?

Bilo bi nam jako drago vidjeti još neki primjer nekada-sada turističke fotografije... slobodno se javite ili potaknite svoje goste da se jave na muzej.grada.trogira@gmail.com.


***

Podsjećamo vas da je večeras u 20:00 sati otvaranje izložbe fotografija Ivane Orešić CIBUS, MARE, VICTUS. Ivana će vam pokazati svoje fotografije s putovanja, ali i fotografije hrane. Osim toga, održat će se promocija njene Kuharice globalne proždrljivice.

Radujemo se večerašnjem otvorenju i vašem dolasku u atrij Muzeja grada Trogira! :)



Lijep pozdrav iz Muzeja! :)

Nema komentara:

Objavi komentar