četvrtak, 17. rujna 2020.

GROZJE - rujanska ONLINE RADIONICA Muzeja grada Trogira

 

Pod rujnim naslovom Grozje muzejska pedagoginja Goranka Tomaš otkriva korak po korak upute za izradu tjednog planera. Nadamo se da ćete se okušati u izradi, uživati u procesu stvaranja i biti zadovoljni stvorenim!


"Rujan je oduvijek bio mjesec kojeg su mnogi s nestrpljenjem čekali - mjesec u kojem se bralo grožđe i pravilo vino. Samu berbu grožđa, uz obavljeni i mukotrpni posao, pratili su druženje, zabava, smijeh, pjesma, okupljanje, dobra spiza... Vinova loza je zahtjevna sadnica koja traži puno njege i brige tako da se veliki broj vinograda s vremenom raskrčio te se na ovaj način izgubio veliki broj obiteljskih i prijateljskih okupljanja vezanih uz berbu grožđa. U priči o vinu i grožđu nikako ne smijemo zaboraviti Dioniza koji je u antičkoj Grčkoj bio zadužen za uzgajanje vinove loze te dobijanje vina... da ne biste zaboravili na grožđe u rujnu - donosimo vam ideju kako izraditi svoj tjedni rujni planer!", poručuje muzejska pedagoginja.

 

 





Pokažite nam svoje planere na našoj Facebook stranici Muzej grada Trogira ili nas označite na Instagramu @trogirmuseum. Veselimo se vašim radovima!

 



 Dijeljenjem ovog vodiča na društvenim mrežama,
potaknite svoje prijatelje na stvaralaštvo:


 


Nema komentara:

Objavi komentar