petak, 24. travnja 2020.

ONLINE IZLOŽBA: Spomenici kojih nema - nepoželjne krhotine prošlosti



Prošli smo petak započeli s novom #ostanidoma serijom objava Muzeja grada Trogira vezanom za izložbe koje ste voljeli razgledavati i u realnosti. Ovaj petak nastavljamo s online izložbama i prisjećamo se izložbe Spomenici kojih nema - nepoželjne krhotine prošlosti organizirane u povodu Međunarodnog dana muzeja 2017. godine.

Izložba, koju su pripremile kustosica Lujana Paraman i suradnica za odnose s javnošću Maja Maljković Zelalija, osim arhivskih fotografija i novinskih isječaka grupiranih u tri tematska bloka predstavlja spomenike kojih u trogirskom javnom prostoru više nema, a čiji se (veći ili manji) fragmenti čuvaju u Muzeju grada Trogira.

Da ne duljimo... najbolje je da odmah krenemo u razgledavanje:














O spomeniku Franji Josipu svojedobno smo pisali na Trogir Time Travelu, pod naslovom Mi znamo di mu je glava (nije u torbi)!, pa ukoliko ranije niste, potičemo vas da ga pročitate na POVEZNICI.










Izložba je bila popraćena malim deplijanom u izdanju Muzeja grada Trogira kojeg donosimo u nastavku:






Uistinu se nadamo da smo sadržajno obogatili vaše #ostanidoma slobodno vrijeme ovom online izložbom. Iako mjere popuštaju, budite izuzetno oprezni i dalje... Čuvajte se!




Hvala svima koji će podijeliti
ovaj sadržaj na društvenim mrežama.





Nema komentara:

Objavi komentar