ponedjeljak, 2. ožujka 2020.

Radionica MDC-a "Kako objaviti dobru muzejsku knjigu" 7. travnja u Muzeju grada Trogira | Poziv muzealcima iz dalmatinskih muzeja i galerija

NAPOMENA | Sukladno naputcima vezanima uz prevenciju širenja virusa COVID-19 i preporukama o odgađanju svih skupova i organiziranih okupljanja, obavještavamo da se radionica MDC-a "Kako objaviti dobru muzejsku knjigu odgađa.




Nakon 12 održanih tematskih radionica iz edukativnoga ciklusa Kako objaviti dobru muzejsku knjigu te vrlo posjećene i dobro prihvaćene radionice za muzejske djelatnike muzeja i galerija Slavonije, Baranje i Srijema, Muzejski dokumentacijski centar organizira radionicu za muzealce iz dalmatinskih muzeja i galerija koja će se održati u Muzeju grada Trogira u utorak, 7. travnja 2020. godine od 10:00 do 14:00 sati.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali ga treba prijaviti slanjem prijavnice na e-adresu dorotea@mdc.hr do 30. ožujka 2020.
Obrazac za prijavu nalazi se OVDJE.




Radionica s naslovom Uvod u muzejsko nakladništvo obuhvatit će aktualnu tematiku iz muzejskoga nakladništva koja je evaluacijom polaznika izabrana kao najkorisnija za uvod u praktični rad muzeja. Stoga će se u četiri izlaganja predstaviti tema o osnovnim vrstama muzejskih publikacija s posebnim osvrtom na kataloge i muzejske vodiče kao i njihove vrste te formalne i sadržajne značajke; drugom će se temom naglasiti odgojno-obrazovna uloga muzeja koja se ostvaruje kroz različite oblike tiskanih i elektroničkih publikacija ovisno o uzrastu i interesima publike kojoj su namijenjene; trećim će se izlaganjem predstaviti najnoviji izložbeno-izdavački projekti za osobe s invaliditetom te na koncu vrlo aktualna tematika autorskopravnih pitanja vezanih uz tiskane i elektroničke muzejske publikacije. 

Predavanja iz teorijskoga i iskustvenoga rakursa održat će renomirane stručnjakinje - Renata Brezinščak, mr. sc. Snježana Radovanlija Mileusnić, mr. sc. Željka Sušić i Annemari Štimac.


Ciljevi radionice:  
Upoznavanje polaznika s aktualnim sadržajima i projektima usko vezanima za muzejsko nakladništvo.

Polaznici:
Radionica je namijenjan svim zainteresiranim muzejskim djelatnicima, posebice onima koji se bave izdavačkom djelatnošću muzeja. Dobrodošli su i drugi polaznici iz baštinskih ili obrazovnih ustanova.


Detaljne informacije nalaze se na POVEZNICI.




Poštovane i drage kolegice, poštovani i dragi kolege iz Splitsko-dalmatinske, 
Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije,
nadamo se vašim prijavama te se veselimo radionici i 
susretu u Muzeju grada Trogira!


Dobro nam došli!



Nema komentara:

Objavi komentar