petak, 27. ožujka 2020.

Kako je Mona Lisa stigla u Muzej grada Trogira u vrijeme koronavirusa!?



Jednako onako kako može stići i u vaš dnevni boravak!
Pomoću sjajne mobilne aplikacije Google Arts & Culture!


Google Arts & Culture: Art Projector, Muzej grada Trogira



Aplikaciju možete preuzeti na Google Playu ili na App Storeu, a onda uživati cijeli dan, ma što dan - cijeli vikend, čak i tjedan... a i više!

Osim što omogućava da uz pomoć njene značajke "Art Projector" razgledate umjetnička djela u stvarnoj veličini u svojem dnevnom boravku, kuhinji ili sobi, ova aplikacija omogućava i fantastičan zoom - gotovo nevjerojatno približava umjetnine kako biste ih mogli razgledati do detalja! Wow!



Google Arts & Culture: Explore in High Definition



Osim toga, možete napraviti i selfie i vidjeti na koju umjetninu najviše sličite! Fora zar ne?!
 Zatim možete pretraživati umjetnine po boji, kao i po vremenu nastanka i kreirati kolekciju svojih omiljenih umjetnina!



Google Arts & Culture: Explore by Color

Google Arts & Culture: Explore by Time


To još uvijek nije sve - možete i u virtualnu šetnju muzejima kao i brojnim kulturnim dobrima - primjerice, baš biste se danas mogli zaletjeti do Guggenheima ili možda skoknuti na Machu Picchu, nakon toga možda posjetiti Kip slobode, popeti na Eiffelov toranj ili otići do egipatskih piramida!


Osim svega navedenog, očekuju vas i sjajne digitlane izložbe i priče - tako možete pročitati "Zašto Vrisak vrišti" ili "Jesu li djeca naših davnih predaka imala igračke", saznati "Tko je izumio internet?"/"Tko je izumio hladnjak?"/"Tko je izumio aparat za kavu?" ili ući u najstariju glaeriju na svijetu - Chauvet-Pont-d'Arc špilju... Mogli biste i pregledati arhivu časopisa LIFE ili pogledati Banksyjeve murale. Možete i u zoološke vrtove, arboretume, akvarije. Mogućnosti su gotovo bezbrojne!




Naša je želja da #ostanidoma razdoblje upotpunite što zanimljivijim, edukativnim ali i zabavnim sadržajem, što ova aplikacija svakako pruža. Izazivamo vas da je isprobate, neće vam biti žao! Ukoliko napravite izložbu u vašem domu ili snimite selfie - pohvalite nam se fotografijom u našim facebook komentarima na poveznici Muzej grada Trogira. Kao poticaj, pogledajte kako su u Muzeju grada Trogira boravile još neke poznate umjetnine:



Lapidarij Muzeja grada Trogira baš se svido Botticelijevom Rođenju Venere, a Munchov Vrisak je bio oduševljen novom platformom... Frida Khalo se pak zadržala u stalnom postavu arheološke zbirke:

Google Arts & Culture: Art Projector, Muzej grada Trogira


Američka gotika Granta Wooda zadržala se u postavu Etnografske zbirke, Klimtov Poljubac u Salonu, a Goghovi Irisi su zaključili kako im je najljepše među cvijetnim društvom u dvorištu Muzeja grada Trogira:


Google Arts & Culture: Art Projector, Muzej grada Trogira



Očekujemo vaše umjetničke postave... pardon, fotografije u komentarima na našoj Facebook stranici...A ukoliko ćete ih objaviti na Instagramu, označite nas sa @trogirmuseum da ih vidimo :)


Želimo vam ugodan vikend, tijekom kojeg možete očekivati još ideja za provođenje slobodnog vremena u svojem domu...



Aplikaciju Google Arts & Culture isprobala je i istražila
suradnica za odnose s javnošću Muzeja grada Trogira -
Maja Maljković Zelalija i toplo je preporuča svima!



Hvala što ćete dijeljenjem ovog članka na društvenim mrežama
upoznati prijatelje s ovom zanimljivom aplikacijom.



Nema komentara:

Objavi komentar