četvrtak, 22. kolovoza 2019.

(S)viđaju li vam se naše novosti?




Ovo nije samo post u kojem ćemo vas obavijestiti da je Muzej grada Trogira tijekom kolovoza otvoren je svaki dan 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00, a tijekom rujna od ponedjeljka do subote 10:00 - 13:00 te 17:00 - 20:00. Niti je ovom postu cilj da vas podsjeti da cijena ulaznice u stalni postav iznosi 20,00 kuna za odrasle pojedince, 15,00 kuna za grupe (više od 10 osoba), umirovljenike, studente i djecu, jer to uvijek možete provjeriti pod karticom "INFO".

Sada kada znamo što ovaj post sve nije, vrijeme je da napišemo da je cilj ovog posta upoznati vas s informacijom koju do sada niste znali... 

Naime, svaki posjetitelj Muzeja grada Trogira uz kupljenu ulaznicu besplatno dobije publikaciju koja kroz priču o stalnom postavu priča priču o Trogiru. Ova je  publikacija u početku bila dostupna na hrvatskom i engleskom, a od nedavno priča o muzeju u gradu muzeju može se s razumijevanjem čitati na još četiri jezika. Za prijevod teksta autorice Lujane Paraman zaslužne su Marija Kostić (engleski jezik), Ružica Babić (talijanski), Renata Biočić (njemački), Martina Baričević (francuski) te Daria Ljepopio (španjolski). Fotografije u brošuri pričaju sve jezike, a djelo su Maje Maljković Zelalije, a da je u njoj sve napisano točno i provjereno, uz ranije navedene, zaslužne su dr. sc. Fani Celio Cega, Aleksandra Bilić Petričević, Daniela Kontić i Goranka Tomaš.

Tako smo i ove godine u Muzeju grada Trogira pronašli nekoliko izgubljenih u prijevodu, a potraga će se nastaviti i u budućnosti...

Sve vas koji govorite i razumijete što pišemo pozivamo da pošaljete svoje prijatelje i goste k nama (bez obzira koji jezik oni govorili ili razumjeli, jer jezik kulture i umjetnosti je univerzalan...), a ako dugo niste bili u stalnom postavu Muzeja grada Trogira - dođite, naši izlošci ne smiju vani, a rado bi vas vidjeli!
 



 Hvala što ćete ovaj članak podijeliti
na društvenim mrežama:

Nema komentara:

Objavi komentar