ponedjeljak, 15. srpnja 2019.

In memoriam Nikši Biliću Pantu | Pjev plemićkih salona i trogirskih pučkih dvora


Dvorište Muzeja grada Trogira u četvrtak, 18. srpnja 2019., u 20:30 ugostit će dramsku umjetnicu Andreu Mladinić, klapu Raśpe, klapu iz Slatin i klapu Trogir - osnivače koji će u spomen Nikši Biliću Pantu izvesti prigodan program pod naslovom Pjev plemićkih salona i trogirskih pučkih dvora.




Nikša Bilić Panto (1937 - 2007) trogirski težak-intelektualac, tenor - solist trogirskih zborova - onog gradskog, KUD-a KOLO i zbora trogirske Prvostolnice, istovremeno i I. tenor klape Trogir u prvih deset godina njena trajanja. Čovjek koji je bio svojevrsni spiritus movens uzleta Klape i prerastanja u, može se reći, instituciju klapskog pjevanja, poznatu i priznatu i u Hrvatskoj i diljem svijeta. Nemjerljiv je njegov doprinos trajnom smještanju Klape Trogir na sam Olimp klapskog pokreta...


"Ovo prisjećanje i podsjećanje na jednog vrlog nam sugrađanina, pjevača i čovjeka od duha, ime koje je zadnjih desetljeća zahvaljujući našem nehaju neopravdano i nepravedno izbrisano iz našeg kolektivnog pamćenja, potrebno je ne samo radi održavanja ili osvježavanja sjećanja na vlastitu nam mladost i mladenačke iluzije nego i radi poruka i pouka koje želimo odaslati našim nasljednicima, o važnosti i ovakvih, samo naizgled malih, segmenata ljudskog identiteta", poručuju organizatori - Združeni artisti Trogir.



"Majko, igla i bičvica", "Ovdi je moja polača", "I kliče divojka", "Pjesan od maskerate", "Da mi je znati", "Ka si pojen ruže brala", ... samo su neke od pjesama koje ćete imati priliku čuti u dvorištu Muzeja grada Trogira u četvrtak, 18. srpnja od 20:30.


Veselimo se vašem dolasku!



Nadamo se da ćete podijeliti
ovu informaciju s prijateljima
na društvenim mrežama:

Nema komentara:

Objavi komentar