srijeda, 23. siječnja 2019.

Noć muzeja u Muzeju grada Trogira | Pogledajte što se krije pod naslovima "Ča bi bilo, da je bilo" i "Mystery of History"




Umjesto tradicionalnog, zadnjeg petka u siječnju, Noć muzeja 2019. godine održat će se 1. veljače! Među brojnim muzejima i baštinskim ustanovama diljem Hrvatske, u ovoj manifestaciji sudjeluje i Muzej grada Trogira s prigodnim programom kojeg donosimo u nastavku...






Atrij Muzeja grada Trogira u Noći muzeja obogatit će izložba radova nastalih u okviru Erasmus + projekta o povijesnoj i prirodnoj baštini "Mystery of History". Projekt je to koji u razdoblju od 1. rujna 2017. do 31. ožujka 2019. godine provode Osnovna škola Primorski Dolac iz Primorskog Dolca i Osnovna škola kraljice Jelene iz Solina kao partneri iz Hrvatske, Osnovna škola Mladika iz Ptuja, kao partner iz Slovenije te talijanski Istituto Comprensivo Statale Alda Costa iz Ferrare i Direzione Didattica VIII Circolo Piacenza iz Piacenze. Vjerujemo da je ovaj projekt vrijedan vaše pažnje te da ćete sve sudionike razveseliti svojim dolaskom na otvaranje izložbe u atriju Muzeja grada Trogira 1. veljače u 18:30.







Program Noći muzeja u Trogiru obogatit će glumci Amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela koji će svoje likove odigrati u humorističnom dramoletu "Ča bi bilo, da je bilo". Ova predstava nastala iz pera i u režiji prof. Marije Meri Bradarić govori o ljudskom licemjerju i pohlepi koji mogu upropastiti i najbolje planove i ideje tako da se naposljetku sve sruši - kao kula od karata. Predstava "Ča bi bilo, da je bilo" počinje u 19:30 u Galeriji Cate Dujšin Ribar. Pripremite svoje dlanove za pljesak i grla za smijeh jer je dobra zabava zagarnatirana! 






Svi posjetitelji koji žele znati više, u 21:00 sat će moći krenuti u stručnu šetnju palačom Garagnin - Fanfogna te na taj način od kustosica saznati koje sve priče pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira, a i puno više...



Ne pitajte se poslije Ča bi bilo, da je bilo doć´ u Muzej i kakva je to Mystery of History, nego se (i nas) razveselite dolaskom u Muzej grada Trogira 1. veljače! Čekamo vas u Noći muzeja!


Radno vrijeme Muzeja grada Trogira u Noći muzeja je od 18:00 do 23:00.





Pozivamo vas i da u Muzeju grada Trogira fotografirate i snimate te objavite svoje uratke na Facebooku i(li) Instagramu uz hashtagove #trogirmuseum, #muzejgradatrogira ili pak #nocmuzeja, a slobodno nas i označite na fotkama - na Facebooku smo Muzej grada Trogira, a na Instagramu @trogirmuseum. :)





Podijelite ovu informaciju s prijateljima
i pozovite ih na Noć muzeja u Trogiru:


Nema komentara:

Objavi komentar