petak, 5. listopada 2018.

U utorak u Muzeju grada Trogira: Javna prezentacija zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova koji prethode zamjeni vodovodne i kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Trogira



Sjećate li se ožujka, travnja i svibnja ove godine kada su neke ulice u jezgri grada Trogira bile zatvorene zbog arheoloških istraživanja? To je bilo ono kad niste mogli proći kroz vrata o´ grada, dijelovima glavne gradske ulice, Kažotićeve, Budislavićeve, ... Već znate da je to bilo zbog buduće izvedbe zamjene vodovodne i kanalizacijske mreže unutar povijesne jergre, u okviru projekta EKO Kaštelanski zaljev, a vrijeme je i da saznate rezultate provedenih probnih sondažnih arheoloških istraživanja!







Naime, u utorak, 9. listopada 2018. u 19:30, u Galeriji Cate Dujšin Ribar djelatnici Konzervatorskog odjela u Trogiru, osim s rezultatima provedenih arheoloških istraživanja, upoznat će zainteresiranu javnost i s planom zaštitnih konzervatorskih mjera koje trebaju popratiti izvedbu građevinskih radova, kao i sa svim rizicima i mjerama zaštite koji trebaju popratiti ovakav veliki infrastrukturni zahvat u urbanoj povijesnoj zoni grada.



Završna situacija u sondi s južne strane sjevernih gradskih vrata


Veselimo se vašem dolasku na prezentaciju zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova koji prethode zamjeni vodovodne i kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Trogira, što je značajan infrastrukturni zahvat koji će imati veliku utjecaj na svakodnevni život u gradu.

U ovoj prezentaciji koja se u povodu Dana europske baštine odvija u organizaciji Konzervatorskog odjela u Trogiru i Muzeja grada Trogira, sudjelovat će i predstavnici Grada Trogira i agencije EKO Kaštelanski zaljev.





_______________________________________________________
Upoznajte i druge s održavanjem javne prezentacije 
dijeljenjem sadržaja na društvenim mrežama:


Nema komentara:

Objavi komentar