ponedjeljak, 16. travnja 2018.

Prijave za radionicu "Kukuriku, dobar dan!" i izlet na Drvenik Veli počinju danas!



Drugi set radionica u okviru 23. Edukativno-muzejske akcije HMD-a u Muzeju grada Trogira održat će se 24. i 25. travnja. Riječ je o radionicama "Kukuriku, dobar dan!" koje će se odvijati u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira u utorak, 24. travnja u 16:00 sati te u srijedu, 25. travnja u 9:00 sati.   

Prijave su obavezne, a prijaviti se možete voditeljici radionica Goranki Tomaš na
tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 6707 159 ili na e-mail adresu gogtomas@gmail.com.


 Što se krije iza ovog zanimljivog naziva radionica, saznajte u nastavku...




"Još od davnina ljudi su imali običaj na pramce svojih brodova postavljati različite likove, u početku su to bila mitološka bića, razni vođe ili pak božanstva. Dotično mjesto na pramcu broda je istaknuto i strateško, te je samim time idealna pozicija za simbol nekoga snažnog, veličanstvenog i hrabrog. Vjerojatno je pulena, odnosno određena skulptura na pramcu broda davala ljudima vjeru u pobjedu, ona ih je vodila tijekom morskih plovidbi.
Bitka kod Lepanta, smještenog u današnjem Korintskom zaljevu, iz 1571. najveća je pomorska bitka u povijesti čovječanstva, odnijela je mnoge živote, ali imala je i svoju veliku važnost; oslobođenje od Turaka, bila je to prva velika pobjeda kršćana nad Osmanskim Carstvom. Skulptura pijetla u Muzeju grada Trogira ratni je trofej s turske galije i sjećanje na bitku kod Lepanta.",
uvodi u temu radionica "Kukuriku, dobar dan" muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, te najavljuje:
"Na predstojećim radionicama koristiti ćemo se tehnikom kolaža pri izradi muzejskog pijetla kako bi efekt kolorizma bio što prisutniji, a uostalom pravi pivac je kralj prekrasnoga perja te najavljivač svakog novog dana!"


No, to nije sve! Od danas se možete prijaviti i za izlet na Drvenik Veli koji je, u okviru 23. EMA, planiran u nedjelju, 29. travnja 2018. Trajekt s trogirske rive polazi u 10:00 sati. Prijave se zaprimaju na tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 6707 159 ili na e-mail adresu gogtomas@gmail.com.











Veselimo se vašim prijavama!



Nema komentara:

Objavi komentar