ponedjeljak, 26. veljače 2018.

38 djela Cate Dujšin Ribar od 1. ožujka u Muzeju grada Kaštela



U četvrtak, 1. ožujka u 19:30 u Muzeju grada Kaštela, u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi otvorit će se izložba slika Cate Dujšin Ribar. Izložba je to nastala međumuzejskom suradnjom Muzeja grada Trogira i Muzeja grada Kaštela za čiji je koncept, odabir radova, predgovor u katalogu i likovni postav zaslužna viša kustosica Muzeja grada Kaštela, Mirela Duvnjak.




Teme oko kojih je građena koncepcija izložbe je presjek stvaralaštva i osobnost slikarice ilustrirana biografskim podatcima, kratkim filmom s dokumentarnim fotografijama i fragmentom intervjua nastalog u poznim godinama ove osebujne slikarice i poetese rođene u Trogiru. Trogir je upravo zahvaljujući tome i Catinoj ljubavi prema njemu dobio ovu vrijednu zbirku otvorenu javnosti 1978. godine. Galerija Cate Dujšin Ribar neodvojivi je dio bogatog identiteta  i trogirske kulturne ponude.


Na izložbi su zastupljene dominantne teme koje su zaokupljale autoricu - portret, pejzaž i mrtva priroda.  Kroz kronološki prikaz vidljive su  mijene stila i rukopisa  povezane s osobnim umjetničkim  razvojem, ali i trenutačnim slikaričinim raspoloženjem.  Izložbom koju čini 38 djela obuhvaćeno je razdoblje Catina stvaranja od početaka pa do kraja sedamdesetih godina 20. stoljeća - što je gotovo 80 godina!






Veselimo se Vašem dolasku!

Podsjećamo - Muzej grada Kaštela, polivalentna dvorana kaštela Vitturi (Lušičko brce 5, Kaštel Lukšić), četvrtak, 1. ožujka 2018. u 19:30. 

Izložba će biti otvorena do 22. ožujka 2018. godine.





Pozovite i prijatelje:

Nema komentara:

Objavi komentar