petak, 22. prosinca 2017.

Radionica "ŠILJOGUBAC" u Muzeju grada Trogira




Radionica "Šiljogubac" održat će se u Muzeju grada Trogira u srijedu 27. prosinca u 11:00 sati te u četvrtak, 28. prosinca također u 11:00 sati. Cijena radionice je 20,00 kuna, a prijave za sudjelovanje su obavezne. Prijaviti se možete na telefonski broj 881 406 (birati 6), broj mobitela 099 670 7159 ili na e-mail adresu muzejske pedagoginje gogtomas@gmail.com.





Više o radionicama rekla nam je njihova voditeljica Goranka Tomaš:

Da šiljogubac... kojeg li samo naziva, a za šta?... tko bi to mogao znati. Ima onih koji sigurno znadu, a oni drugi - saznat će i oni... Uglavnom, ovog puta plovit ćemo našim lipim, plavim morem. Na tom putu, upoznat ćemo i izrađivati jedno drago i prekrasno biće, ono skroz bezazleno... čuli ste za njega sigurno svi, prekrasan je i tako neobičan, zaslužuje pozornost i svjetla pozornice. 

Jadransko more izumire zahvaljujući sustavnom uništavanju od strane čovjeka. Pojedini ljudi od mora žive, a s druge strane ne brinu se o njemu, misle da će preživjeti sve nedaće modernoga vremena, ali neće, zasigurno neće... Čuvajmo more i brinimo se o njemu; kada npr. vidimo plastičnu vrećicu na morskoj površini uzmimo je, jer možda će baš ona uništiti jedan morski život ili više njih. Lijepo nam je kada ronimo vidjeti neko morsko biće, ali ako ga ne čuvamo, tih prekrasnih stvorenja više neće biti...
Svako biće na ovome svijetu postoji s nekim razlogom, morska bića ne govore i zato su tako beskrajno savršena i bezazlena. Nemamo nikakvo pravo uništavati živote zato što mislimo da smo moćni – nismo; nitko nije moćan, moć je prividna, trenutna i prolazna. Ono što ostaje na ovome svijetu je dobročinstvo, ljubav i brižnost u svakom djeliću sekunde životnoga puta...

Zahvaljujući Udruzi Sunce i Matei Špiki svi polaznici ove radionice dobit će prekrasan poklon - vezan, naravno, uz more!



Veselimo se vašim prijavama i sudjelovanju na radionicama!





Nema komentara:

Objavi komentar